Αρνητικό παραμένει το κλίμα στην αγορά πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό παραμένει το κλίμα στην αγορά πετρελαίου
Η αγορά αναμένει ότι θα υπάρξει μείωση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ.

Άνοδο άνω του 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη εν όψει της διάσκεψης του ΟΠΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφονται στα 52,24 δολάρια το βαρέλι αυξημένες κατά 68 σεντς ή 1,3%. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 1,3% στα 60,99 δολάρια το βαρέλι.

Η αγορά αναμένει ότι θα υπάρξει μείωση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ ενώ πτώση καταγράφει και η παραγωγή στη Βόρεια Θάλασσα.

Παρά την άνοδο της Τετάρτης, οι τιμές του πετρελαίου έχουν ακόμα χάσει περίπου το 30% της αξίας τους από τις αρχές Οκτωβρίου και υποβαθμίζονται από την υπερβολική προσφορά και τη γενικευμένη αδυναμία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου από τον Οκτώβριο είναι μέχρι σήμερα ισοδύναμη με τη συγκράτηση των τιμών του 2008 και πιο απότομη από εκείνη του 2014/2015.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στην έδρα του οργανισμού στη Βιέννη στις 6 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν την πολιτική παραγωγής.

Ενώ οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν κάποια μείωση της προσφοράς από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ, το κλίμα στις αγορές πετρελαίου παραμένει αρνητικό.

«Οι traders παραμένουν επικεντρωμένοι σε “καθοδικούς κινδύνους” μετά από μια μείωση κατά 30% του πετρελαίου τύπου WTI», γράφει σε σημείωμα ο Erik Norland, ανώτερος οικονομολόγος στην CME Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider