Θετική εκκίνηση σημειώνουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές κατά το άνοιγμα της Τετάρτης, παίρνοντας τη σκυτάλη από το «ράλι» στη Wall Street και τις ασιατικές αγορές, με τα κέρδη της Glencore (και την άνοδο 5,4% της μετοχής) να λειτουργούν ενισχυτικά αλλά και τις απώλειες της Volkswagen να βαραίνει τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600.

Πιο αναλυτικά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε χθες ότι εντοπίστηκαν «ασυνέπειες» στα επίπεδα εκπομπών  διοξειδίου του άνθρακα, στοιχείο που θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 800.000 αυτοκίνητα και σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εξέλιξη αυτή θα στοιχίσει περίπου 2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Οι μετοχές της Volkswagen σημειώνουν πτώση 7,3% κατά το άνοιγμα της Τετάρτης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 381.99 μονάδες και όλοι οι κλάδοι κινούνται σε θετικό έδαφος εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία επηρεαζόμενη από το σκάνδαλο της Volkswagen  και τα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν για την εταιρεία.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει  άνοδο 0,16% στις 10.968, 43 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,03% στις 4.986, 93 μονάδες και ο αγγλικός FTSE 100 ενισχύεται 0,81%  στις 6.435,41μονάδες.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές παρακολουθούν από κοντά τις αγορές του πετρελαίου ύστερα από την άνοδο 3% της τιμής του πετρελαίου κατά το κλείσιμο της Τρίτης ως  συνέπεια της ανακοίνωσης της απεργίας των εργατών στη Βραζιλία, που αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς στον κόσμο.