Τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε για να διαλύσει τον επενδυτικό βραχίονα της Credit Suisse, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος Tidjane Thiam, δηλώνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του που δεν υπέκυψε σε αυτές.

Στη διάρκεια της ομιλία του την Τρίτη στο Λονδίνο, ο CEO του ελβετικού κολοσσού υπογράμμισε την επίτευξης υψηλών αποδόσεων από τις επενδύσεις «ιδίως στις μετοχές, καθώς εκεί είναι που μπορούμε να αποκομίσουμε κέρδη από τις αναδυόμενες αγορές».

Τον προηγούμενο μήνα, η Credit Suisse προανήγγειλε τον διαχωρισμό του τμήματος συναλλαγών από τα τμήματα αναδοχής και συμβουλευτικής με παράλληλη κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας στο Λονδίνο. Ανάλογες στρατηγικές επιλεκτικής συρρίκνωσης των επενδυτικών δραστηριοτήτων έχουν δρομολογήσει επίσης οι Deutsche Bank AG, Barclays Plc και UBS Group AG, καθώς οι εποπτικές αρχές πιέζουν τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη να αυξήσουν τα ελάχιστα αποθεματικά τους.

«Θεωρώ ότι ορισμένες από τις επιλογές μας να μην καταργήσουμε τις επενδυτικές δραστηριότητες έχουν δικαιωθεί», δήλωσε ο Thiam, ομολογώντας ότι η διαχείριση πλούτου (wealth management) είναι το πάθος του.