Τα capital controls, η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος αλλά και η έλλειψη χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα, έχουν κάνει ολοένα και περισσότερες εισηγμένες εταιρίες να εξετάζουν το ενδεχόμενο εξόδου τους από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι κινείται και η Intralot όπως άφησε να εννοηθεί προσφάτως ο διευθύνων σύμβουλος της, Αντώνης Κεραστάρης.
Ο κ. Κεραστάρης μιλώντας στην τηλεόραση του Βloomberg ανέφερε χαρακτηριστικά:"είμαστε εισηγμένοι στην Ελλάδα για πολύ καιρό, όμως βλέπουμε σταδιακά με τον καιρό ότι η παραμονή στην ελληνική κεφαλαιαγορά δεν έχει τα οφέλη του παρελθόντος".

Όμως εκτός από την Intralot και άλλες εταιρείες φαίνεται να στρέφουν το βλέμμα τους στις ξένες αγορές. 
Μία από αυτές είναι και η εταιρεία Mέγα Γύρος, η οποία λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, τερμάτισε τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εντός του 2014 και εξετάζει ως εναλλακτικό σενάριο την περίπτωση εισαγωγής των μετοχών της, στην εναλλακτική αγορά (ΑΙΜ) του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. 

Εναλλακτικές επιλογές σχετικά με την παρουσία της στο ελληνικό χρηματιστήριο αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Inform Lykos, ενώ την ίδια στάση φαίνεται να κρατά και ο Τιτάνας και η J&P Aβαξ

Απογοητευτική η εικόνα

Απογοητευτική είναι η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΧΑ απο το 1997, μέχρι σήμερα, πάνω από 200 εταιρείες εγκατέλειψαν την ελληνική αγορά, εκ των οποίων 11 λόγω απορρόφησης από μη εισηγμένη και διαγραφή λόγω δημόσιας πρότασης, 97 λόγω απορρόφησης από άλλη εισηγμένη με τελική κατάληξη τη διαγραφή, 29 ύστερα από απόφαση του βασικού μετόχου, μία λόγω χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας και 64 λόγω οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν σε διαγραφή.

Σήμερα 42 εταιρίες βρίσκονται σε αναστολή - μεταξύ των οποίων Βαλκάν, Μηχανική, Τεγόπουλος, Αττικάτ - και τέσσερις προς διαγραφή (Εριουργία Τρία Άλφα, Βαράγκης, Compucon και Μάρακ). 

Είχε προηγηθεί η διαγραφή των μετοχών της Ηellas on Line μετά την εξαγορά από τη Vodafone Hellas, η S&B (μετά την απορρόφηση της από τον γαλλικό όμιλο Imerys, η Σιδενόρ μετά τη συγχώνευση με τη Viohalco, καθώς και η τεχνική εταιρεία Μοχλός μετά την απορρόφηση από την Τεχνική Ολυμπιακή.