Τους περιβαλλοντικούς όρους για επένδυση αιολικών πάρκων προϋπολογισμού άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε με απόφασή του στις αρχές Οκτωβρίου, του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Η έγκριση αφορά σε 11 αιολικά πάρκα της εταιρείας RF Energy, ελεγχόμενης μετοχικά κατά 50% από την εισηγμένη FG Europe (όμιλος Φειδάκη), με συμμετοχή και εταιρειών του ομίλου Ρέστη.
Τα αιολικά συνολικής ισχύος 225 μεγαβάτ θα εγκατασταθούν στη Νότια Εύβοια, και αποτελούνται από 75 ανεμογεννήτριες της Vestas, ισχύος 3 μεγαβάτ η καθεμία.
Η παραγόμενη ενέργεια, σύμφωνα με την άδεια, θα διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο με υποβρύχιο καλώδιο μήκους 59,5 χιλιομέτρων. Αυτό θα συνδέει τη θέση Ευαγγελισμός-Κόμητο της Εύβοιας με την Κακιά Θάλασσα Κερατέας στην Αττική.
Για τα έργα στον νομό Αττικής, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων δεν είναι ιδιαίτερα σαφής. Μιλά συγκεκριμένα για υπόγειο καλώδιο υψηλής τάσης μήκους 18,5 χιλιομέτρων που θα συνδέει την Κακιά Θάλασσα με σημείο στα Μεσόγεια, όπου θα κατασκευαστεί Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης. Τα ακριβή σημεία της όδευσης του υπόγειου καλωδίου και κατασκευής του ΚΥΤ περιγράφονται σε χάρτη, χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένη αναφορά στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.