Μπαρνιέ για Brexit: Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει εμπορική συμφωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαρνιέ για Brexit: Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει εμπορική συμφωνία

Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει τελικά εμπορική συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα ανωτέρω αποκάλυψε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν είμαι σε θέση να πω ότι θα υπάρξει εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα τρία βασικά θέματα των συνομιλιών παραμένουν ανεπίλυτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρνιέ.

Τα ανοιχτά «μέτωπα»

Τα ακανθώδη θέματα στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το ζήτημα των ισότιμων όρων ανταγωνισμού, της αλιείας και της μελλοντικής επίλυσης των διαφορών.

Από την πλευρά τους οι πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν στον Μισέλ Μπαρνιέ ότι πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι η ουσία είναι σημαντικότερη από το χρονοδιάγραμμα και τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στις 31 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν οι διαπραγματευτές είναι σε θέση να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ως προς τα τρία θέματα - κλειδιά.

«Οι εντατικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο Λονδίνο, πλησιάζουμε με ταχύτητα το κρίσιμο σημείο της επίτευξης συμφωνία ή της ρήξης», δήλωσε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider