Μπήκε παράνομα στην Ελλάδα για να συλλέξει το «λουλούδι του Δαρβίνου»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπήκε παράνομα στην Ελλάδα για να συλλέξει το «λουλούδι του Δαρβίνου»
Πριν 5 μέρες είχαν γίνει άλλες 3 συλλήψεις και κατασχέθηκαν 100 κιλά από το συγκεκριμένο βότανο

Συνελήφθη, χθες το βράδυ σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στο Πληκάτι Κόνιτσας Ιωαννίνων, Αλβανός υπήκοος, γιατί είχε συλλέξει παράνομα 24,5 κιλά από το θεραπευτικό-αρωματικό βότανο primula veris, γνωστό ως λουλούδι του Δαρβίνου, τα οποία κατασχεθήκαν.

Ο συλληφθείς, όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι πριν 5 μέρες σε άλλη περιοχή του Γράμμου, στην Καστοριά, κατασχέθηκαν από αστυνομικούς περίπου 100 κιλά από το ίδιο βότανο, ενώ έγιναν και 3 συλλήψεις Αλβανών.

Το πανάκριβο αρωματικό και θεραπευτικό φυτό αυτό, βρίσκεται συνήθως στην περιοχή του Γράμμου και ανθίζει στις αρχές της Άνοιξης. Το «λουλούδι του Δαρβίνου» εξάγεται αποξηραμένο προς τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου πωλείται ακόμη και προς 50.000 ευρώ το κιλό, καθώς περιέχει βιταμίνη C, μέταλλα, σαπωνίνες, γλυκοσίδια, φλαβονοειδή, ένζυμα, αιθέρια έλαια και διάφορες άλλες ουσίες και έχει αποχρεμπτικές, διουρητικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και εφιδρωτικές ιδιότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι μοιράστηκαν τις επιδοτήσεις - Δείτε online τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων 

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς ανακατεύεται η τράπουλα στα έργα και ορόσημα - Στο τραπέζι οι εναλλακτικές

Υπεράκτια αιολικά: Αγνοείται το Εθνικό Πρόγραμμα – Τρία κέρδη αν η Ελλάδα μπει στον επενδυτικό «χάρτη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider