12-05-2019 | 19:05

Τα έξι πιο καινοτόμα sneakers

Μοιράσου το
Τα έξι πιο καινοτόμα sneakers

Οι εταιρείες αθλητικών ειδών εξελίσσουν τα προϊόντα τους ολοένα και περισσότερο.

Ένα από τα πιο καινοτόμα αθλητικά παπούτσια στον κόσμο εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το κόστος του ξεπερνάει τα 200 δολάρια. Και από τότε οι καινοτομίες συνεχίζονται...

Σήμερα, οι εταιρείες αθλητικών ειδών πειραματίζονται με φουτουριστικές και 4D τεχνολογίες.

Δείτε ορισμένες από αυτές:

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, η Adidas αποκάλυψε το παπούτσι της Micropacer, το οποίο περιλάμβανε την πρώτη τεχνολογία πληροφόρισης.
Ενώ διάφορα αθλητικά παπούτσια σήμερα περιλαμβάνουν την
καταγραφή χιλιομέτρων, το Micropacer της Adidas ήταν το πρώτο του είδους του. Στην ιστοσελίδα της Adidas, το νέο Micropacer πωλείται 200 δολάρια.

Στα μέσα της δεκαετίας του '80, η Adidas ξεκίνησε την τεχνολογία Torsion, η οποία παρείχε προηγμένη υποστήριξη. Πολλά από τα παπούτσια της Adidas χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα το αρχικό σύστημα σταθεροποίησης Torsion, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις όπως είναι τα Boost.

Η δεκαετία του 1980 σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση του Reebok PUMP, ένα πάνινο παπούτσι σχεδιασμένο να φουσκώνει για να ταιριάζει καλύτερα στο πόδι σας.

  Η Asics ήταν η πρώτη εταιρεία αθλητικών ειδών που «πειραματίστηκε» με την τεχνολογία gel ώστε να παρέχει ένα άνετο παππούτσι. Η εκτόξευση του καινοτόμου gel που εφάρμοσε στη σόλα των αθλητικών παπουτσιών, η Asics δημιούργησε πολλές παραλλαγές παπουτσιών χρησιμοποιώντας gel όπως είναι τα: GEL-Nimbus, GEL-Quantum, HyperGEL και GEL-Lyte που είναι διαθέσιμα σήμερα.

  H Adidas μέσω του Adidas Boost βελτίωσε περαιτέρω την άνεση μέσω του σχεδιασμού απορρόφησης κραδασμών. Σύμφωνα με το Bussiness Insider, το Adidas Boost διαθέτει μια επαναστατική τεχνολογία άνεσης και απορρόφησης των κραδασμών και έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα παπούτσια σε πωλήσεις αθλητικών σειρών της Adidas μέχρι σήμερα.

  Το Nike Flyknit άλλαξε τα δεδομένα στη βιομηχανία αθλητικών ειδών, με την εξέλιξη που σημείωσε στο ύφασμα του η Nike. Παρουσιάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αφήνοντας το σημάδι του ως το πρώτο αθλητικό παππούτσι με πλεκτό άνω μέρος. Μετά τη Nike ακολούθησε και η Adidas, με αντίστοιχο σχεδιασμό πλέξης.

  Προηγούμενο
  Επόμενο

  Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.