DRG: 2ο ιδιωτικό νοσοκομείο στο νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
DRG: 2ο ιδιωτικό νοσοκομείο στο νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών
Συνεχίζεται η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος κοστολόγησης νοσοκομειακών  υπηρεσιών (DRG) σε ιδιωτικά νοσηλευτικά  ιδρύματα της χώρας.

Συνεχίζεται η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών (DRG) σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ), προχώρησε στη σύναψη του το δεύτερου κατά σειρά μνημονίου συνεργασίας με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. Η νέα αυτή σημαντική συνέργεια του ΚΕΤΕΚΝΥ έρχεται σε συνέχεια της επιτυχούς καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας αλλά και της πρόσφατης συνεργασίας με τον όμιλο ΙΑΣΩ.

Το σύστημα DRG (Diagnosis Related Group), δηλαδή το Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε ένα διαχειρίσιμο αριθμό ομάδων, που είναι κλινικά σημαντικές και οικονομικά ομοιογενείς. Ταυτόχρονα είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται στο μείγμα περιπτώσεων DRG και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την πιλοτική εφαρμογή του νέου ΣυΚΝΥ, θα γίνει σύνδεση της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ με το ειδικό λογισμικό Grouper του ΚΕΤΕΚΝΥ. Για την επίτευξη του στόχου συστάθηκαν ομάδες έργου και από τους δυο οργανισμούς. Αναμένεται να δοθούν οι τεχνικές προδιαγραφές των αναγκαίων στοιχείων για τη διασύνδεση, καθώς και να καταρτιστούν και να υλοποιηθούν στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού δυναμικού της Κλινικής.

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, μέλος του ομίλου INTERAMERICAN, είναι μία σύγχρονη Γενική Κλινική με υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές, η οποία, στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσιών, αναπτύσσει ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, με στόχο την πληρότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια της ιατρικής πληροφορίας. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την ευκολότερη και ορθότερη κωδικοποίηση των περιστατικών νοσηλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απειλεί η έλλειψη αποτελεσματικών αντιβιοτικών - Γιατί οι εταιρείες δεν αναπτύσσουν νέα 

Έρευνα: Σημαντική η συσχέτιση μεταξύ κατάθλιψης και θανάτου από καρκίνο του μαστού

Μνημόνιο Συνεργασίας των υπ. Υγείας Ελλάδας - Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider