Θεσσαλία: Μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις για τους πλημμυροπαθείς – Νέα τροπολογία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλία: Μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις για τους πλημμυροπαθείς – Νέα τροπολογία
Το μέτρο, το οποίο είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ισχύει έως τις μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Χωρίς συμμετοχή θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους και θα υποβάλλονται στις ιατρικές εξετάσεις τους οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Το μέτρο, το οποίο είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ισχύει έως τις μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Οι δικαιούχοι είναι αυτοί που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την κακοκαιρία και απαλλάσσονται από τη θεσμοθετημένη συμμετοχή καθώς και από κάθε πρόσθετη επιβάρυνση για:

• Χορήγηση φαρμάκων, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, κατά παρέκκλιση της υπό στοιχεία ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747/26.10.2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας (Β’ 2883) και της υπό στοιχεία Δ3(α)34943/12.07.2022 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 3476) και

• Την εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων των άρθρων 6, 10, 39, 47 έως 54 και 55 της υπό στοιχεία ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/31.10.2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Β’ 4898).

Η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται για την εφαρμογή των περ. α) και β) του πρώτου εδαφίου καλύπτεται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για φάρμακα που εγκρίνονται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π) είναι δυνατή η συνέχιση της αγωγής σε ασθενείς που κατοικούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν θεραπεία, κατόπιν καταχώρησης σχετικού αιτήματος του θεράποντος ιατρού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Σ.Η.Π.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δύνανται να εξειδικεύονται οι δικαιούχοι και να καθορίζεται ο τρόπος απόδειξης της ιδιότητας του πληγέντος, η διαδικασία απαλλαγής από τη συμμετοχή για τη χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: 150.000 ασθενείς στην Ελλάδα – Το 1ο «καμπανάκι» της νόσου

Υπ. Υγείας: Σε διαβούλευση το ν/σ για το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης φαρμάκων και την αντιμετώπιση του Covid_19

gazzetta
gazzetta reader insider insider