Καπραβέλος: «Μεγάλο μας όπλο το επικαιροποιημένο εμβόλιο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καπραβέλος: «Μεγάλο μας όπλο το επικαιροποιημένο εμβόλιο»
Κρίσιμη χαρακτήρισε τη βδομάδα που διανύουμε ο διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Κρίσιμη χαρακτήρισε τη βδομάδα που διανύουμε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί αύξηση στις νοσηλείες και στις μολύνσεις από κορονοϊό.

«Πλέον είμαστε πιο μπροστά από τον κορονοϊό. Για πρώτη φορά διαθέτουμε επικαιροποιημένα εμβόλια, που πιάνουν τις παραλλαγές αυτές που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ευτυχώς, αυτή η παραλλαγή δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Δεν περιμένουμε τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ», είπε, μιλώντας στο MEGA.

Εκτός από τα επικαιροποιημένα εμβόλια, όπλο κατά της διασποράς του ιού αποτελούν επίσης και οι μάσκες, επεσήμανε, σημειώνοντας ότι ο κορονοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό και άδικο» το μέτρο αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. «Το μέτρο αναστολής των υγειονομικών στερείται κάθε επιστημονικής βάσης, διότι το εμβόλιο προφυλάσσει από την κύρια νόσο, δεν σε προφυλάσσει όμως από τη μόλυνση και τη μετάδοση. Το να επιμένει η πολιτεία σε ένα μέτρο που είναι αναποτελεσματικό και άδικο, ενώ στερείται το σύστημα υγείας από αυτούς, έστω τους λίγους, δεν είναι σωστό».

Τέλος, σημείωσε πως υπάρχουν πολλές εισαγωγές με κοινή γρίπη, οι οποίες επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. «Είναι απλή γρίπη, αλλά στις μεγάλες ηλικίες είναι και μία αιτία εισόδου στα νοσοκομεία, διότι κινδυνεύει η ζωή τους. Έχουμε ένα διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα», είπε και το «κοκτέιλ» γρίπης – κορονοϊού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Τρία νέα «ανησυχητικά» υποστελέχη - Τι λένε οι επιστήμονες

Μελέτη: Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid-19

gazzetta
gazzetta reader insider insider