Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ

Newsroom
Μοιράσου το
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ
Η ανάγκη ανάπτυξης ενιαίας στρατηγικής μεταξύ των κρατών- μελών σε ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ανάδειξης του ηγετικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Υγεία, ήταν τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν.

Η ανάγκη ανάπτυξης ενιαίας στρατηγικής μεταξύ των κρατών- μελών σε ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ανάδειξης του ηγετικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Υγεία, ήταν τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Grenoble της Γαλλίας.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που επέδειξε η ΕΕ στο θέμα της προμήθειας εμβολίων και θεραπειών κατά της Covid-19 και εξέφρασε τη θέση της Ελλάδας για ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών, τη χάραξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής καθώς και την ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση όλων των ευρωπαίων πολιτών στις νέες θεραπείες.

Στο περιθώριο των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας είχε εκτενή συζήτηση με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου και με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σχετικά με την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, καθώς και για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.