Υγεία
04-12-2021 | 15:02

Μαγιορκίνης: Η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση του εμβολίου

Newsroom
Μοιράσου το
Μαγιορκίνης: Η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση του εμβολίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με ανάρτηση στον λογαριασμό τους το Facebook το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, αναφέρει ότι σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι ακόμα νωρίς για πλήρη συμπεράσματα. Πάντως ο κ. Μαγιορκίνης εμφανίζεται καθησυχαστικός, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  δεν αναμένει εκπλήξεις. Πάντως τονίζει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι η καλύτερη μας ελπίδα.  

Αναλυτικά ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρει τα εξής:

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Omicron.

Με 134 διαγνώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη η Omicron έχει αρχίσει να μεταδίδεται στην κοινότητα.  Όπως έχουμε πει είναι απλά θέμα χρόνου να την δούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια. 

Όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι ακόμα νωρίς για πλήρη συμπεράσματα. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Οι όποιες μικροδιαφορές δεν θα αλλάζουν το προφίλ που ήδη γνωρίζουμε. Ήδη υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και θανάτους στη Ν.Αφρική που είναι συμβατή με τα όσο γνωρίζουμε για τη νόσο.

Όσον αφορά τα εμβόλια η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση καθώς αποδεδειγμένα διευρύνει το ρεπερτόριο της αντισωματικής απάντησης και οδηγεί σε πιο καλά εκπαιδευμένη μνήμη σε μία ευρεία γκάμα μεταλλαγμένων στελεχών. Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση.

Εμβολιαστείτε και brace for impact!

Εικόνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοίγουν «βήμα» οι εμβολιασμοί: Κλείστηκαν από χθες περισσότερα από 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης

Οικονόμου: Μόνο οι εμβολιασμένοι γύρω από το γιορτινό τραπέζι