Παγώνη: Επιθετική και επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα - Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγώνη: Επιθετική και επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα - Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν
Η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα, είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Καμπανάκι κινδύνου για την μετάλλαξη Δέλτα έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, καλώντας όλους τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν, γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα.

«Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Δέλτα. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία», σημείωσε, μιλώντας στο Mega, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για άρση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς που είναι κατά του εμβολιασμού.

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, η κα Παγώνη είπε πως σε λίγες μέρες η Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι και ποιες άλλες ομάδες θα κάνουν τρίτη εκτός από τις ευπαθείς ομάδες. Μάλιστα, επιτέθηκε στην Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς όπως είπε, στην επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή για το πότε θα κάνουν την τρίτη δόση οι νοσοκομειακοί γιατροί, έλαβε μια «απαράδεκτη και τυποποιημένη απάντηση».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών είπε: «Οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές». «Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί», συνέχισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider