Η AstraZeneca κάνει λόγο για θεραπεία αντισωμάτων που αποτρέπει τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η AstraZeneca κάνει λόγο για θεραπεία αντισωμάτων που αποτρέπει τον κορονοϊό
Η εταιρεία δήλωσε πως το κοκτέιλ δύο τύπων αντισωμάτων, με την ονομασία AZD7442 μείωσε κατά 77% το ρίσκο εμφάνισης συμπτωματικής Covid-19

Η AstraZeneca ανακοίνωσε πως η θεραπεία αντισωμάτων της κατά του κορονοϊού πέτυχε το βασικό της σκοπό για αποτροπή νόσησης από τον ιό σε μια μεγάλη έρευνα, θέτοντας τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία στο δρόμο για την παροχή μιας λύσης διαφορετικής από αυτή του εμβόλιο για άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η εταιρεία δήλωσε πως το κοκτέιλ δύο τύπων αντισωμάτων, με την ονομασία AZD7442 μείωσε κατά 77% το ρίσκο εμφάνισης συμπτωματικής Covid-19. Το 75% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν χρόνια νοσήματα, με ορισμένους από αυτούς να παρουσιάζουν παρενέργειας κατά τη λήψη του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Reuters, τα αποτελέσματα της έρευνας σηματοδοτούν μεγάλη ευκαιρία για τα έσοδα της AstraZeneca, που ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι μια μικρότερης κλίμακας έρευνα απέτυχε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του κοκτέϊλ αντισωμάτων κατά της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 894 εκατ. δολάρια τριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις εμβολίων της AstraZeneca

gazzetta
gazzetta reader insider insider