Προειδοποίηση ΠΟΥ στην Ευρώπη για τα ταξίδια του καλοκαιριού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποίηση ΠΟΥ στην Ευρώπη για τα ταξίδια του καλοκαιριού
Nα ταξιδέψουν υπεύθυνα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών κάλεσε τους Ευρωπαίους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Nα ταξιδέψουν υπεύθυνα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών κάλεσε τους Ευρωπαίους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ προειδοποίησε ότι η ήπειρος δεν έχει ξεφύγει καθόλου από τον κίνδυνο, παρά τη σταθερή μείωση των ποσοστών μόλυνσης τις τελευταίες εβδομάδες.

«Με την αύξηση των κοινωνικών συγκεντρώσεων, τη μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού και τα μεγάλα φεστιβάλ και αθλητικά τουρνουά που πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, ο ΠΟΥ ζητά προσοχή», δήλωσε ο Ευρωπαίος επικεφαλής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξη Τύπου. «Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε, κάντε το με υπευθυνότητα. Έχετε επίγνωση των κινδύνων. Εφαρμόστε την κοινή λογική και μην θέτετε σε κίνδυνο τα κερδοφόρα κέρδη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους δύο μήνες, τα νέα κρούσματα, οι θάνατοι και οι νοσηλείες μειώθηκαν, ωθώντας 36 από τις 53 χώρες της ΕΕ να αρχίσουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς. Ο αριθμός των μολύνσεων την περασμένη εβδομάδα ανερχόταν σε 368.000, το ένα πέμπτο των εβδομαδιαίων περιπτώσεων που αναφέρθηκαν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, τόνισε.

«Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε την πρόοδο που σημειώθηκε στις περισσότερες χώρες της περιοχής, πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως η παραλλαγή Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, αποτελεί θέμα ανησυχίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider