Τέλος στη δωρεάν διάθεση των self-test από τα φαρμακεία - Τι προβλέπεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στη δωρεάν διάθεση των self-test από τα φαρμακεία - Τι προβλέπεται
Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self tests θα συνεχιστεί και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος.

Τον τερματισμό της δωρεάν διάθεσης των self-test από τα φαρμακεία μετά από τις 19 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, αναφέρει.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων. Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 self tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

Θ. Παπαθανάσης: Η συμφωνία ήταν για δύο μήνες

Για λήξη της δίμηνης συμφωνίας έκανε λόγο το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Θ. Παπαθανάσης μιλώντας στο OPEN.

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές», εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης, ενώ συμπλήρωσε πως η διακοπή της δωρεάν χορήγησης «είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας» καθώς η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες και εκπνέει αυτές τις μέρες.

Α. Σκέρτσος: Θα συνεχιστεί η διαδικασία το καλοκαίρι

Τα τρέχοντα αλλά και τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τα self tests, περιέγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

«Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self tests θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Α. Σκέρτσος: Η δωρεάν διάθεση self tests θα συνεχιστεί από νέα κανάλια διανομής

gazzetta
gazzetta reader insider insider