ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ, για πρώτη φορά μετά το 2003

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ, για πρώτη φορά μετά το 2003
To Αducanumab της Biogen υπόσχεται να περιορίσει τη μείωση της απώλειες μνήμης και της δυνατότητας ασθενών να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε τη Δευτέρα ένα φάρμακο κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, για πρώτη φορά που η αρμόδια ρυθμιστική αμερικανική αρχή εγκρίνει νέα θεραπεία κατά της νόσου από το 2003.

Το φάρμακο Αducanumab της Biogen υπόσχεται να περιορίσει τη μείωση της απώλειες μνήμης και της δυνατότητας ασθενών να φροντίσουν τον εαυτό τους, ενώ οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των επιστημόνων για αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Το φάρμακο της Biogen βρήκε θερμή υποδοχή από ορισμένους νευρολόγους και φροντιστές ασθενών, που αγωνιούν να βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία για τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή τη νευροεκφυλιστική, θανατηφόρα πάθηση. Άλλοι γιατροί ωστόσο εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών ήταν ανακόλουθα και χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για την αποτελεσματικότητά του.

Η αντουκανουμάμπη μελετήθηκε σε ασθενείς στα πρώτα στάδια του Αλτσχάιμερ, οι οποίοι είχαν βρεθεί θετικοί σε ένα δομικό στοιχείο των πλακών β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Ορισμένοι από τους ασθενείς που μετείχαν στις κλινικές μελέτες εμφάνισαν δυνητικά επικίνδυνο εγκεφαλικό οίδημα.

Η Biogen εκτιμά ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο Αμερικανοί πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν θεραπεία με αντουκανουμάμπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider