Υγεία
03-06-2021 | 12:25

Κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τα πρώτα γενόσημα δύο σημαντικών αιματολογικών φαρμάκων

Newsroom
Μοιράσου το
Κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τα πρώτα γενόσημα δύο σημαντικών αιματολογικών φαρμάκων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την κυκλοφορία στην Ελλάδα των πρώτων δύο γενόσημων φαρμάκων σε δύο καθιερωμένες Αιματολογικές κατηγορίες θεραπείας ανακοίνωσε η WinMedica. Κάτοχος αδείας κυκλοφορίας των δύο προϊόντων είναι η Accord Healthcare και διανομέας στην Ελλάδα η WinMedica.

1.    Το Φάρμακο Αζακυτιντίνη ενδείκνυται για μεσαίου-ΙΙ και υψηλού κινδύνου μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα. Η Αζακυτιντίνη έχει καθοριστική θέση στη φαρέτρα του Αιματολόγου βελτιώνοντας σημαντικά την έκβαση της νόσου. Η χορήγηση γίνεται υποδόρια σε ημερήσια σχήματα διάρκειας 7 ημερών. 

2.    Το Φάρμακο Ποζακοναζόλη είναι νεώτερης γενιάς αντιμυκητιασικός παράγοντας ο οποίος ενδείκνυται για τη θεραπεία συγκεκριμένων μυκητιασικών λοιμώξεων σε ενήλικες Ασθενείς. Στην πράξη χρησιμοποιείται προφυλακτικά έναντι διηθητικών μυκητιασικών λοιμώξεων, σε Ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες. Η Ποζακοναζόλη της WinMedica κυκλοφορεί σε γαστροανθεκτικά  δισκία για χορήγηση από το στόμα.

Η ταυτόχρονη εισαγωγή των πρώτων γενοσήμων φαρμάκων στις κατηγορίες αυτές προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας, αύξηση της πρόσβασης και ενδυνάμωση του ανταγωνισμού. 

Ο Διευθυντής του Νοσοκομειακού Τμήματος της WinMedica Δρ. Θάνος Θεοδωρόπουλος δήλωσε σχετικά «η ταυτόχρονη είσοδος στην ελληνική φαρμακευτική αγορά των πρώτων δύο γενοσήμων προϊόντων, σε καθιερωμένα φάρμακα εξοικονομεί σημαντικούς πόρους και αυξάνει την προσβασιμότητα  και τις επιλογές στο αγαθό του Φαρμάκου. Ιδιαίτερα όταν και τα δύο Φάρμακα αυτά απευθύνονται σε θεραπευτικές περιοχές, όπως η Αιματολογία που χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια από την πρόοδο και την εξέλιξη των φαρμακευτικών επιλογών. Για να φτάσουμε στο σημείο ένταξης πρώτοι και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε ποιοτική και έντονη προσπάθεια από όλα τα Τμήματα της Εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστεύουμε ότι η WinMedica θα εξακολουθήσει να ανοίγει δρόμους στο εγγύς μέλλον στοχεύοντας στην Ασφάλεια, την Οικονομία και την Ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της ».

Η WinMedica είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης, με μακρόπνοη στρατηγική που υπηρετεί τη βελτίωση της Υγείας, την πρόσβαση του Ασθενή στις θεραπείες και την εξοικονόμηση πόρων. Οι τομείς δραστηριότητας περιλαμβάνουν πρωτότυπα φάρμακα, υψηλής προστιθέμενης αξίας γενόσημα και διαφοροποιημένα φάρμακα, βιοτεχνολογικά φάρμακα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και προϊόντα φαρμακείου.

H Accord Healthcare που είναι κάτοχος αδείας των συγκεκριμένων φαρμάκων είναι μια εγκατεστημένη στο χώρο των γενοσήμων και βιοτεχνολογικών προϊόντων εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην Ευρώπη το 2008 και σήμερα διαθέτει πάνω από 9.300 άδειες κυκλοφορίας σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.  Προσφέρει φάρμακα ζωτικής σημασίας σε προσιτές τιμές, για τα συστήματα υγείας και τους Ασθενείς. Η προσέγγισή της είναι ευέλικτη και καινοτόμος, ώστε πάντα να βελτιώνει τα προϊόντα της και την πρόσβαση των Ασθενών σε αυτά. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.