Υγεία
27-04-2021 | 15:25

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Οι προκλήσεις του συστήματος υγείας μετά την πανδημία

Newsroom
Μοιράσου το
Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Οι προκλήσεις του συστήματος υγείας μετά την πανδημία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εθνικά συστήματα υγείας θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης του 6ου Οικονομικού Φόρου των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στα εν λόγω ζητήματα θα τοποθετηθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Από τη συζήτηση μεταξύ των κορυφαίων σε θέματα υγείας στα πάνελ του Φόρουμ προκύπτει ότι η τεχνολογία και η έρευνα αποτελούν αναπόσπαστες πτυχές των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Αρμόδιο για τις Υπηρεσίες Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας, Ιωάννη Μπουκοβίνα και της προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Κάθυ Αποστολίδου.

Το μέλλον της υγείας στηρίζεται στην έρευνα και την καινοτομία στη θεραπεία και την πρόληψη, η οποία απαιτεί τεράστιες επενδύσεις, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Ολύμπιο Παπαδημητρίου, τον Γενικό Διευθυντή της AbbVie Pharmaceuticals, Πασχάλη Αποστολίδη, τον Country Manager Pfizer για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Ζαχαρία Ραγκούση, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Biogen ΗΠΑ, Στέλιο Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΒΙΑΝΕΞ, Κωνσταντίνο Παναγούλια και τον Γενικό Διευθυντή της Boehringer Ingelheim Ελλάδος, Δημήτριο Αναγνωστάκη.

Το εθνικό σχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις αποτελεί ένα ευαίσθητο και ταυτόχρονα κομβικό ζήτημα για ένα επιτυχημένο σύστημα υγείας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, Αντώνη Παπαδημητρίου, τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντή του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας του LSE, Ηλία Μόσιαλο, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Γιώργο Παπαθεοδωρίδη και τον καθηγητή μεταμοσχεύσεων του Imperial College και Πρόεδρο της European Transplant Society London, Βασίλη Παπαλόη.

Την επόμενη ημέρα της πανδημίας στο σύστημα υγείας θα αναλύσουν ο Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Ευρωβουλευτής και ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών. Σε αυτό θα συμβάλουν επιτυχημένες πρακτικές στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως του Ισραήλ, που θα παρουσιάσει μέσα από το Φόρουμ ο Ισραηλινός Πρέσβης, Yossi Amrani. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Pfizer,  Albert Bourla.

Η υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για ζήτημα με πολλές συνιστώσες, όπως θα εξηγήσουν οι Andreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Hellas και Pharma Cluster (GR, CY, BUL, RO), Sabrina Schilling, Vice President της Digital Health Solutions Marketing στη Roche Diagnostics της Ελβετίας, Ιουλία Τσέτη, CEO της OFET,  μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒ και Πρόεδρος της Global Compact Network Hellas, Γιώργος Τουσίμης, Country Director της Amgen Hellas & Cyprus, Dennis A. Ostwald, Founder & Managing Director του WifOR Institute στη Γερμανία, και Δάφνη Καϊτελίδου, Πρόεδρος του Agency for Quality Assurance in Health στην Ελλάδα.

Τα αντανακλαστικά του ελληνικού συστήματος υγείας ήταν παραδειγματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ωστόσο ανέδειξαν και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επόμενη μέρα, όπως θα αναφέρει ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Τούντας, ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικής Αξιολόγησης Συστημάτων Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο ΕΜΠ, Άγγελος Τσακανίκας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Υφαντόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ακανθώδες θέμα του ασφαλιστικού στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

H κυβερνο-ασφάλεια ως κλειδί ανάπτυξης της τεχνολογίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Delphi: Η χρυσή ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

MUST READ

Η επίτροπος μετανάστευσης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας στο Φόρουμ Δελφών

Φόρουμ Δελφών: Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή - Η σημασία της ελληνικής άμυνας