Το πρώτο βήμα για την είσοδο της στο αμερικανικό χρηματιστήριο έκανε η εταιρεία ψηφιακού εμπορίου Wish, γνωστοποιώντας τη βούλησή της για αρχική δημόσια προσφορά (IPO), επιχειρώντας να επωφεληθεί του ζωηρού ενδιαφέροντος των επενδυτών. 

Η μητρική της Wish, η ContextLogic, σχεδιάζει την είσοδό της στον δείκτη Nasdaq, με τα αρχικά WISH.

Η διάσημη εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου (app), η οποία στηρίζεται από τη General Atlantic, υπέβαλε εμπιστευτικά το αίτημα για την εισαγωγή της στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά τον περασμένο Αύγουστο και φαίνεται να στοχεύει σε αποτίμηση ύψους μεταξύ 25 και 30 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Wish με έδρα το Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε έσοδα 1,7 δισ. δολαρίων στους εννέα μήνες έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας άνοδο κατά 32% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Μάλιστα, μεταξύ των επενδυτών της Wish περιλαμβάνονται το Peter Thiel's Founders Fund, η GGV Capital και η DST Global, ενώ η εταιρεία προστίθεται πλέον στη λίστα αρκετών γνωστών ονομάτων, όπως η Airbnb και η PayPal, που σχεδιάζουν να κάνουν το ντεμπούτο τους στις χρηματαγορές μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images