Κικίλιας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του τουρισμού για τις φετινές υψηλές επιδόσεις»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του τουρισμού για τις φετινές υψηλές επιδόσεις»
«Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού. Στους εργαζόμενους, στον ΕΟΤ, στην Marketing Greece, στους tour operators, στους ξενοδόχους, στους ανθρώπους που μισθώνουν βραχυχρόνια τα σπίτια τους, στην πρωτογενή παραγωγή και στον εμπορικό κόσμο» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας,

«Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού. Στους εργαζόμενους, στον ΕΟΤ, στην Marketing Greece, στους tour operators, στους ξενοδόχους, στους ανθρώπους που μισθώνουν βραχυχρόνια τα σπίτια τους, στην πρωτογενή παραγωγή και στον εμπορικό κόσμο» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο σχετικά με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό mega, και η οποία καταδεικνύει ότι ο τουρισμός είναι ο τομέας που η κυβέρνηση καταγράφει την υψηλότερη επίδοση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «LiveNews», ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μια πολύ μεγάλη, συλλογική προσπάθεια που έγινε φέτος στον τουρισμό, και η οποία έφερε προστιθέμενη αξία και υπερκέρδη στην ελληνική οικονομία και στη μέση ελληνική οικογένεια. Πρόσθεσε, δε, ότι τώρα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω το ελληνικό τουριστικό προϊόν και να επιφέρει ακόμα παραπάνω έσοδα.

Ο Υπουργός Τουρισμού μίλησε επίσης για τα ταξίδια που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο σε χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης με στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών ακόμα και την off season περίοδο, αλλά και για την επίτευξη συμφωνιών για το 2023, που θα είναι μια δύσκολη χρονιά, όπως και αυτή που διανύουμε. «Όταν μπήκε ο Πούτιν στην Ουκρανία και δημιούργησε μια τεράστια κρίση, πάγωσαν για ένα μήνα όλες οι κρατήσεις παγκοσμίως και τα σενάρια- και δικαιολογημένα- ήταν δυσοίωνα για τον ελληνικό τουρισμό. Κι όμως, τόσο από πλευράς εσόδων όσο και τουριστικής ποιότητας έχουμε μια εξαιρετική χρονιά. Δυστυχώς η κατάσταση κλιμακώνεται. Υπάρχει ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός και πολλές αβεβαιότητες. Οπότε με πολύ μεγάλη προσοχή, με στρατηγική και με σίγουρα βήματα πρέπει να προχωρήσει η χώρα μας στην επόμενη μέρα που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ωστόσο, όπως τόνισε, τα μηνύματα που πήρε από τους επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών, κατά την περιοδεία του στην Ευρώπη, είναι πολύ ενθαρρυντικά. «Ο όμιλος της Lufthansa- δηλαδή και η Swiss, η Brussels, και η Eurowings- έκαναν λόγο για αύξηση των πτήσεων στην Ελλάδα κατά 30% το 2023. Η Air France και η Transavia στη Γαλλία μίλησαν για διατήρηση του αριθμού των θέσεων και για περαιτέρω 10% αύξηση για την επόμενη σεζόν. Το ίδιο μας είπαν η Austrian Airlines και η SAS στην Αυστρία, ενώ και οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν ζητήσει να έχουν επιπλέον slots και παραπάνω θέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει την παρουσία του στην Ελλάδα ο Όμιλος της Radisson - Δυο νέα ξενοδοχεία έρχονται το 2023

Νορβηγία: Σκέψεις για απαγόρευση της εισόδου Ρώσων τουριστών στη χώρα

Η Φινλανδία κλείνει τα σύνορα σε Ρώσους τουρίστες από τα μεσάνυχτα