Στα νησιά του Αιγαίου ποντάρει η Jet2 για το 2023

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα νησιά του Αιγαίου ποντάρει η Jet2 για το 2023
Διευρυμένο το πρόγραμμα της αεροπορικής για τους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς - Σχέδια και για την Αθήνα.

Στον ελληνικό τουρισμό και για το επόμενο καλοκαίρι ποντάρει ο βρετανικός όμιλος της Jet2, δίνοντας μάλιστα έμφαση τόσο στην Αθήνα όσο και στους νησιωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνάντηση εργασίας που είχαν με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο για την προετοιμασία της επόμενης τουριστικής περιόδου, η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει κατά 10% περίπου, περαιτέρω την χωρητικότητά της για τους νησιωτικούς προορισμούς της εν λόγω περιφέρειας.

«Αυξάνουμε την αεροπορική χωρητικότητά μας προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου γιατί πιστεύουμε σε αυτήν την Περιφέρεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των αεροδρομίων και των τουριστικών οργανισμών του ομίλου, Janice Mather. Σύμφωνα με την ίδια από τις 203.000 αεροπορικές θέσεις που η Jet2 έθεσε στη διάθεση των επισκεπτών του Νοτίου Αιγαίου το 2019, η εταιρεία δέσμευσε 379.000 θέσεις το 2022, μια αύξηση της τάξης του 87%, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τις 410.000 την επόμενη χρονιά.

«Η επιπλέον αύξηση των θέσεων μετά από μία πολύ δυνατή χρονιά αποτυπώνει την εμπιστοσύνη ενός κορυφαίου τουριστικού οργανισμού σε έναν ώριμο και σοβαρό προορισμό, που προετοιμάστηκε μεθοδικά και δούλεψε σκληρά για να πετύχει μέσα στη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του τουρισμού. Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, αποδείξαμε στην πράξη ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο και σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που υπήρξε συλλογική. Ένας ακόμα τέτοιος καρπός είναι αυτή η εμπιστοσύνη ενός τουριστικού οργανισμού που διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών προς τα νησιά μας και η οποία μεταφράζεται σε περαιτέρω αύξηση των αεροπορικών θέσεων για το 2023» δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζημάρκος.

Να θυμίσουμε ότι ο βρετανικός αερομεταφορέας, Jet2 επένδυσε περαιτέρω στο σύνολο των ελληνικών προορισμών, διαθέτοντας το φετινό καλοκαίρι 1,1 εκατ. θέσεις από και προς την Ελλάδα, αυξημένες κατά 86% σε σχέση με το 2019.

Πέρα μάλιστα από τις πτήσεις σε νησιωτικούς προορισμούς προορισμούς όπως Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο αλλά και στην περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Πρέβεζα) το διευρυμένο πρόγραμμα της εταιρείας περιελάμβανε φέτος και την Αθήνα, ως νέο προορισμό, με 4 εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ της ελληνικής πρωτεύουσας και των αεροδρομίων του Birmingham και του Manchester τα οποία ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα δε με τα όσα έχει ανακοινώσει η εταιρεία ήδη από τον Απρίλιο, σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμά της και για το χειμώνα του 2022/ 2023, προσφέροντας πτήσεις και πακέτα city breaks το Νοέμβριο του 2022, αλλά και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2023. Τα πακέτα προς πώληση για την ιστορική ελληνική πρωτεύουσα θα αναχωρούν από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Μπέρμπιγχαμ και θα περιλαμβάνουν έως και τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις.

«Tο φετινό καλοκαίρι σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για εμάς στην Ελλάδα, καθώς αναπτυσσόμαστε σε πολύ σημαντικό βαθμό και θέτουμε πραγματικά το στίγμα μας ως κορυφαία αεροπορική εταιρεία και tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα. Ενώ η διεθνής ταξιδιωτική δραστηριότητα επανέρχεται στην κανονικότητα, προσβλέπουμε στα υψηλότερα επίπεδα της κίνησής μας στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, εγκαινιάζοντας και την δραστηριότητά μας στην Αθήνα, με πτήσεις και πακέτα city break», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος των Jet2.com και Jet2holidays, κ. Steve Heapy σε παρουσίαση που είχε γίνει για την έναρξη των δρομολογίων της Αθήνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Νέες διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. για μείωση των τιμών – Συνδρομή της Ελλάδας στο σχέδιο για γενικό πλαφόν

Οι νέες τιμές στα καύσιμα κίνησης μετά από τη λήξη της επιδότησης - Ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο

Τουρισμός: Καλύτερος του 2019 ο φετινός Οκτώβριος για το Νότιο Αιγαίο

gazzetta
gazzetta reader insider insider