Νωρίτερα από ποτέ ξεκινά πτήσεις στην Ελλάδα η Air Canada - Σχέδια για επέκταση της σύνδεσης όλη τη χρονιά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νωρίτερα από ποτέ ξεκινά πτήσεις στην Ελλάδα η Air Canada - Σχέδια για επέκταση της σύνδεσης όλη τη χρονιά
air canada
Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας σε ζήτηση για ταξίδια - To καλοκαίρι οι αποφάσεις για την επέκταση της σύνδεσης στο σύνολο της χρονιάς.

Νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν ξεκινά φέτος τις πτήσεις της στην Ελλάδα η Air Canada με την αεροπορική εταιρεία να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο για να εντάξει την χώρα μας στις μόνιμες συνδέσεις της, πραγματοποιώντας πτήσεις καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.

Το παραπάνω επεσήμαναν τα στελέχη της Air Canada σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με την αφορμή της έναρξης των θερινών δρομολογίων της εταιρείας, τα οποία θα συνδέουν όλο το καλοκαίρι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με το Μόντρεαλ και το Τορόντο.

«Η επανέναρξη των δρομολογίων φέτος στην Αθήνα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Φέτος δηλώνουμε παρών στην Αθήνα νωρίτερα από ποτέ, μετά από δύο πολύ έντονα χρόνια και ξεκινάμε με την προσδοκία να διατηρήσουμε τη σύνδεση ενδεχομένως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Stefano Casaregola, περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων της Air Canada, υπεύθυνος και για την χώρα μας. Σημειωτέον ότι μέχρι πέρυσι το θερινό πρόγραμμα της εταιρείας στη χώρα μας ξεκινούσε τέλη Απριλίου- αρχές Μαΐου.

Στην παραπάνω απόφαση συνηγορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, και το γεγονός ότι «η Αθήνα είχε τις καλύτερες επιδόσεις μέσα στην πανδημία μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών της ευρύτερης περιοχής». Και φέτος η ζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, βάσει τουλάχιστον των αρχικών ενδείξεων. Αυτή εν μέρει θα καθορίσει και το αν η σύνδεση θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, απόφαση που σύμφωνα με τον Casaregola θα παρθεί το καλοκαίρι και θα ισχύσει από το 2023 ή και από το 2022.

Με τον ισχύοντα προγραμματισμό βέβαια, τα δρομολόγια για Τορόντο τα οποία ξεκίνησαν χθες 28/3 θα διατηρηθούν έως τις 20 Νοεμβρίου, ενώ για το Μόντρεαλ ξεκινούν σήμερα 29/3 και αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις 21 Νοεμβρίου. Μάλιστα οι απευθείας πτήσεις θα διεξάγονται για πρώτη φορά έως και το Νοέμβριο (σ.σ. τα προηγούμενα χρόνια διεξάγονταν μέχρι τον Οκτώβριο), ενώ το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων για τη χώρα μας θα φτάνει τις 300.000 περίπου.

Στόχος της εταιρείας είναι άλλωστε να προωθήσει την Ελλάδα ευρύτερα ως προορισμό κι όχι αποκλειστικά για ταξίδια αναψυχής. «Η Ελλάδα μας ενδιαφέρει γενικότερα ως προορισμός, οι επιχειρηματικές συμπράξεις των δύο χωρών θα μπορούσαν να αυξηθούν, το ίδιο και οι φοιτητές στα Καναδικά πανεπιστήμια την ώρα που ήδη είναι πολυάριθμος ο απόδημος ελληνισμός του Καναδά» επεσήμαναν χαρακτηριστικά τα στελέχη του αερομεταφορέα.

Να θυμίσουμε ότι η Air Canada αποτελεί την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά κι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Star Alliance, η οποία συνδέει την χώρα μας με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα τελευταία 12 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει μεταφέρει στην Ελλάδα πάνω από 1 εκατ. επιβάτες με τις 500 χιλιάδες εξ αυτών να αποτελούν την ελληνική διασπορά.

«Η καναδική αγορά συγκαταλέγεται στο τοπ 20 των ξένων αγορών του αεροδρομίου της Αθήνας και στην ενδέκατη θέση με βάση τα στοιχεία του 2019, μεταφέροντας λίγο πάνω από 200.000 επιβάτες», όπως επεσήμανε η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. «Το γεγονός ότι φέτος ξεκινά νωρίτερα από ποτέ είναι ένα πολύ καλό νέο για το αεροδρόμιο της Αθήνας γιατί δημιουργεί από τώρα τις προϋποθέσεις για μία καλή σεζόν», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάδα «ποντάρουν» όλο και περισσότεροι αερομεταφορείς

Τουρισμός: «Καμπανάκι» για τη νέα σεζόν χτυπούν οι ξενοδόχοι

Ο τουρισμός παραμένει ανθεκτικός - Κλειδί για το μέλλον η αξιοποίηση της τεχνολογίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider