Λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των επισκεπτών στην Κίνα δίνουν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας, επιτρέποντας τις πληρωμές μέσω εφαρμογών στο κινητό, με χρήση καρτών visa και mastercard.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στην χώρα, καθώς ελάχιστα είναι τα σημεία που δέχονται κάρτες ξένων χωρών, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κυκλοφορούν με μετρητά.

Οι εφαρμογές που αλλάζουν τους τρόπους πληρωμών

Η WeChat Pay και η Alipay είναι δύο από τις πιο δημοφιλής εφαρμογές για πληρωμές μέσω κινητού για τους πολίτες της Κίνας και οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν αυτές τις πλατφόρμες για να πληρώνουν μέσω barcodes – γνωστά και ως QR codes.

Ο Κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Tencent είναι αυτός που λειτουργεί το σύστημα πληρωμών της εφαρμογής WeChat Pay με QR code, ενώ η Alibaba συνεργάζεται με την Ant Financial.

Μέχρι πρόσφατα, οι χρήστες που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δύο εφαρμογές για να πραγματοποιήσουν πληρωμές, ήταν υποχρεωμένοι να έχουν ενεργό λογαριασμό σε κάποια κινεζική τράπεζα.

Πλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ant Financial, θα κυκλοφορήσει μία νέα εφαρμογή στα χνάρια του Alipay app, η οποία θα υποστηρίζει χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες άλλων χωρών, όπως η Visa, η Mastercard, η JCB της Ιαπωνίας και τις Diners Club της Σιγκαπούρης.

Παράλληλα, και η Tencent ανακοίνωσε πως θα εξυπηρετεί τις ίδιες κάρτες, καθώς και την American Express, στην εφαρμογή WeChat Pay.