Στην αγορά την Ινδίας επεκτείνεται η Peoplecert

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην αγορά την Ινδίας επεκτείνεται η Peoplecert
Συνεχίζει το σερί εξαγορών αποκτώντας την ινδική startup DP Cube Learning $ Skills.

Δεσμούς με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη, όπως την χαρακτήρισε πρόσφατα ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, Krishnamurthy Subramanian, αποκτά η Peoplecert, ο ελληνικός μονόκερος που έχει πλέον ηγετική θέση στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Η εταιρεία με ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο τον Βύρωνα Νικολαϊδη εξαγόρασε την ινδική startup DP Cube Learning $ Skills, πραγματοποιώντας την τρίτη αντίστοιχη κίνηση μέσα στους τελευταίους 14 μήνες αλλά και το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της ασιατικής αγοράς.

Το έδαφος για την συγκεκριμένη κίνηση είχε προλειάνει η συμμετοχή του κ. Νικολαΐδη στην πρόσφατη επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη κατά την επίσημη επίσκεψή τους στην Ινδία, κατά την οποία υπήρξε δέσμευση για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το βήμα στην ασιατική αγορά

Η DP Cube Learning είναι μια καινοτόμα startup εταιρεία εκπαίδευσης, με έδρα τη Noida, με ιδρυτές τους Pawan Adhikari και Deepali Adhikari. Από το 2019, συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς, υποστηρίζοντας επαγγελματίες, μαθητές και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στόχος της Peoplecert με την συγκεκριμένη εξαγορά είναι να δημιουργήσει στην Ινδία ένα δυναμικό περιβάλλον στον τομέα της γλωσσομάθειας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας από την LanguageCert. Η LanguageCert, η οποία αναγνωρίζεται από περισσότερα από 2.500 ιδρύματα παγκοσμίως, παρέχει προηγμένες και καινοτόμες λύσεις εξετάσεων σε 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του LanguageCert Academic, το οποίο αποδέχεται το Ηνωμένο Βασίλειο για αιτήσεις βίζας.

Το σερί εξαγορών και τα επόμενα σχέδια

Η εν λόγω κίνηση ωστόσο, ήταν η πιο πρόσφατη σε μια σειρά εξαγορών στις οποίες έχει προχωρήσει η Peoplecert τα τελευταία χρόνια, μετά και την εδραίωση της στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω της AXELOS.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία η αποτίμηση της οποία ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, συνεργάζεται με 50.000 εταιρείες και 800 κυβερνήσεις σε 45 χώρες ανά τον κόσμο ενώ προχωρά και τον μετασχηματισμό της ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της πιστοποίησης και γλωσομμάθειας.

Το πιθανότερο είναι δε, ότι η απόκτηση της DP Cube Learning & Skills δεν θα είναι η τελευταία, αφού όπως έχει δηλώσει ο ιδρυτής της υπάρχει ένας κατάλογος στόχων σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων και το 2024 θα είναι μια ακόμα χρονιά μετασχηματισμού για τον όμιλο.

Σημειωτέον ότι από την εξαγορά της Axelos το 2021, η εταιρεία μετασχηματίζεται συνεχώς και σήμερα το ποσοστό των εξετάσεων αντιπροσωπεύει το 65% των δραστηριοτήτων από το 90% που ήταν στο παρελθόν.

Ήδη το 2022 τα προϊόντα Business & IT (ITIL, PRINCE2, DEVOPS, δηλαδή οι πιστοποιήσεις σε μεθοδολογίες BEST PRACTICE) κατέγραψαν αύξηση 42%, ενώ τα προϊόντα γλωσσομάθειας (LanguageCert) αυξήθηκαν κατά 61%.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα πλάνα της συνεχίζουν να περιλαμβάνουν και ενδεχόμενη είσοδο στο αμερικανικό ταμπλό, ή και στο ελληνικό, όταν οι συνθήκες της αγοράς κριθούν κατάλληλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PeopleCert: Εξαγορά της ινδικής εταιρείας εκπαίδευσης DP Cube Learning & Skills

Αναβάθμισε την PeopleCert η Moody's

PeopleCert: Στόχος για το 2024 η βελτίωση όλων των δεικτών της εταιρείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider