Έρχεται νέο fund για startups υψηλής και πράσινης τεχνολογίας

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται νέο fund για startups υψηλής και πράσινης τεχνολογίας
Με κεφάλαια ύψους 10 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να ενισχύσει startup πρώιμου σταδίου

Με πρόσθετη δύναμη πυρός 10 εκατ. ευρώ για το εγχώριο οικοσύστημα των startup ξεκινά το 2024 καθώς στα 22 fund που είναι ήδη ενεργά και προτίθεται να χρηματοδοτήσουν καινοτόμα εγχειρήματα της ελληνικής νεοφυούς σκηνής έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα.

Ο λόγος για το Loggerhead Venture Fund, το πρώτο fund που συστήνεται μέσω του προγράμματος Αccelerate ΤΤ. Το Loggerhead Venture Fund ξεκινάει την λειτουργία του με κεφάλαια ύψους 10 εκατ. ευρώ και στόχο να ενισχύσει την χρηματοδοτική ρευστότητα το νεοφυών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Το fund με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει να επενδύσει σύμφωνα με πληροφορίες σε 10 έως 15 start up αρχικών σταδίων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της βαθιάς και της πράσινης τεχνολογίας. Διαχειριστές του είναι ο Ευάγγελος Κοσμίδης που τελεί χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο Βασίλης Ανδρέου και ο Γρηγόρης Χατζηκώστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο fund είναι το δεύτερο που δημιουργείται στην Θεσσαλονίκη μετά το Tecs Capital Fund, που δημιουργήθηκε με anchor investor την ΕΑΤΕ και partners τους Σωτήρη Σιάγα, Αντώνη Ηλία και Θεόφιλο Μυλωνά.

Όσο για το Accelerate TT είναι ένα fund-of-funds που φιλοδοξεί να καλύψει όλη την αλυσίδα χρηματοδότησης των ελληνικών νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων (startups) με εξωστρεφή χαρακτηριστικά και προοπτικές σημαντικής κλιμάκωσης (scalability) και να ενισχύσει τη μεταφορά τεχνολογίας από την έρευνα στην αγορά. Η συνολική δημόσια χρηματοδότηση μέσω ΕΑΤΕ ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ, με στόχο να συσταθούν επενδυτικά σχήματα διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital funds), με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Medusoil: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ στη startup που δημιουργεί μια βιώσιμη εναλλακτική για το τσιμέντο

Σκρέκας: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις startup επιχειρήσεις

Startups: 22 funds κάνουν ποδαρικό το 2024 - Νέα σχέδια ενίσχυσης του οικοσυστήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider