Public: Η επόμενη ημέρα της συνεργασίας με τη Vodafone και η περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Public: Η επόμενη ημέρα της συνεργασίας με τη Vodafone και η περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος
Οι στόχοι της νέας συνεργασίας και οι επόμενες κινήσεις των Public

Tην ανάπτυξη του οικοσυστήματος του με εντατικούς ρυθμούς συνεχίσει το Public εγκαινιάζοντας νέες συνεργασίες και προχωρώντας τις διεργασίες για ακόμα περισσότερες, οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο τον καταναλωτή και τις ανάγκες του. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος εγκαινίασε χθες, την νέα στρατηγική συνεργασία του με την Vodafone, η οποία ξεκίνησε από το Public Συντάγματος.

Τι φέρνει η νέα συνεργασία

Βάσει αυτής, άνοιξε εντός του Public Συντάγματος το πρώτο shop in shop κατάστημα της Vodafone, με στόχο να προσφέρεται στους πελάτες «ένα ολοκληρωμένο ταξίδι αγορών που θα ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες». Όπως ανέφεραν τόσο η Κάτια Σταθάκη, Εμπορική Διευθύντρια καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδας όσο και ο Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO του Public Group, «με τη νέα αυτή συνεργασία, δημιουργείται για τον καταναλωτή ένα νέο οικοσύστημα με στόχο να καλύψει τις συνολικές του ανάγκες μέσα από μοναδικές προσφορές, δίνοντας του παράλληλα, ακόμα μεγαλύτερη αξία σε κάθε του αγορά».

Εξήγησαν μάλιστα ότι πλέον οι πελάτες Vodafone και Public έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν συνδεσιμότητα σε όποια συσκευή αγοράζουν από τα Public με νέα συνδυαστικά προϊόντα και ειδικές προσφορές – για κινητή, σταθερή και τηλεόραση. Την ίδια στιγμή, οι πελάτες της Vodafone θα μπορούν να εξαργυρώνουν τις επιδοτήσεις τους επιλέγοντας αγορές μέσα από την τεράστια γκάμα προϊόντων τεχνολογίας, home living και ψυχαγωγίας των καταστημάτων Public.

Οι εν λόγω συνδυαστικές προσφορές ξεκίνησαν ήδη και όπως επισημάνθηκε θα ανανεώνονται συνεχώς. Προς ώρας σε ό,τι αφορά αγορές στη Vodafone προσφέρεται επιδότηση έως 300€ με την αγορά προγράμματος συμβολαίου κινητής Vodafone RED, την οποία οι πελάτες μπορούν να εξαργυρώσουν αγοράζοντας οποιοδήποτε προϊόν από τα Public. Αντίστοιχα στην καρτοκινητή προσφέρονται ακόμα περισσότερα δεδομένα σε νέους συνδρομητές, προκειμένου να εξερευνήσουν την εμπειρία του CU ενώ με απόκτηση Smart TV ή tablet από τα καταστήματα Public, οι πελάτες επωφελούνται από 6 μήνες δωρεάν πρόσβαση στο Vodafone TV Start (χωρίς δέσμευση συμβολαίου), ενώ με αγορά Smart TV και συμβόλαιο Vodafone TV προσφέρονται 3 δωρεάν πάγια.

Πέραν των προνομίων κατά την αγορά προϊόντων, η συνεργασία επιφυλάσσει αμφίδρομα οφέλη και στα προγράμματα επιβράβευσης πελατών, όπου οι πελάτες της Vodafone θα επωφελούνται από το πρόγραμμα του Public σε κορυφαίες κατηγορίες, και αντιστοίχως οι πελάτες του Public θα επιβραβεύονται για τις αγορές τους στα καταστήματα Vodafone.

Το shop in shop της Vodafone στο Public του Συντάγματος βέβαια, είναι μόνο η αρχή. Το επόμενο shop in shop ετοιμάζεται ήδη και θα είναι στο κατάστημα της Γλυφάδας ενώ στόχος είναι να ανοίξουν 44 τέτοια καταστήματα εντός των public μέσα στους επόμενους 18 μήνες, τα οποία θα διαχειρίζονται franchisees και θα καλύπτουν όλη την Ελλάδα.

Πέρα από την συνεργασία σε φυσικούς χώρους μάλιστα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν σε δεύτερη φάση να αξιοποιήσουν και την εκτεταμένη εμπειρία τους στο ψηφιακό περιβάλλον σχεδιάζοντας omnichannel ταξίδια αγορών, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να ξεκινάει σε ένα εκ των δύο websites και είτε να καταλήγει στο κατάστημα είτε να ολοκληρώνει την συνδυαστική του αγορά online.

Οι επόμενες κινήσεις των Public

Ο “γάμος‘ των Public με την Vodafone προσθέτει νέες υπηρεσίες στο οικοσύστημα που έχουν δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα τα Public, είτε μέσα από εξαγορές εταιρειών, όπως η iRepair είτε μέσα από συνεργασίες με εταιρείες όπως η Klarna. Οι σχετικές ενέργειες ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως άφησαν να εννοηθεί τα στελέχη του Ομίλου. Στόχος παραμένει η διεύρυνση του υφιστάμενου οικοσυστήματος, η οποία θα προκύψει είτε μέσα από την επέκταση υφιστάμενων συνεργασιών είτε μέσα από νέες που θα συνάψει ο Όμιλος.

Στο επίκεντρο για το αμέσως επόμενο διάστημα μπαίνουν οι υπηρεσίες fintech με την εταιρεία να προσδοκά να προσφέρει λύσεις δόσεων έως και 48 μήνες. Να θυμίσουμε ότι το Public προσφέρει ήδη την υπηρεσία BNPL μέσω της Klarna με το πλάνο δόσεων ωστόσο να περιορίζεται σε τρεις άτοκες δόσεις. Η σουηδική εταιρεία ωστόσο έχει αντίστοιχη υπηρεσία που προσφέρει 36 ή και 48 δόσεις η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί στη χώρα μας.

Άλλος τομέας δραστηριοποίησης που φέρεται να εξετάζει ο Όμιλος των Public είναι και το leasing συσκευών τεχνολογίας, υπηρεσία που ήδη προσφέρεται από ελληνικές επιχειρήσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ελληνική Finloup, η fintech startup που ξεκίνησε την δραστηριότητά της στο πολλά υποσχόμενο τομέα των BNPL και εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο επεκτάθηκε και στο leasing συσκευών όπως τα smartphones.

Τέλος, τα ραντάρ του έχει απλώσει το Public και στον τομέα της ενέργειας και των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, τομέας όμως που απαιτεί χρόνο για να ωριμάσει και προχωρήσουν οι όποιες κινήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Black Friday: Νέα Έρευνα του Public έβγαλε νικητή την Samsung στα smartphones πέρυσι

Σε Vodafone Business - Byte έργο του Υπουργείου Μετανάστευσης

Kaspersky: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και νέα στρατηγική επέκτασης στην ελληνική αγορά 

gazzetta
gazzetta reader insider insider