Μασκ: Θα συλλέγει τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών του Χ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Θα συλλέγει τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών του Χ
H πλατφόρμα Χ του Έλον Μασκ θα ξεκινήσει να αποθηκεύει βιομετρικά δεδομένα χρηστών, όπως και την εργασιακή και εκπαιδευτική τους ιστορία, σύμφωνα με τη νέα πολιτική απορρήτου της εταιρείας. 

H πλατφόρμα Χ του Έλον Μασκ θα ξεκινήσει να συλλέγει βιομετρικά δεδομένα χρηστών, όπως και την εργασιακή ιστορία και το ιστορικό εκπαίδευσης τους, σύμφωνα με τη νέα πολιτική απορρήτου της εταιρείας.

Το πρώην Twitter, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως «βασιζόμενοι στην έγκρισή σας, μπορεί να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε την βιομετρική πληροφορία σας, για λόγους ασφάλειας, προστασίας και ταυτοποίησης».

Αν και δεν αποσαφηνίζεται τι σημαίνει «βιομετρική πληροφορία», το στοιχείο αυτό συνήθως αφορά στα φυσικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου όπως το πρόσωπό τους και τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα.

Εκπρόσωπος του Χ επιβεβαίωσε τα σχέδια της πλατφόρμας στο Bloomberg, ωστόσο δεν τα ανέλυσε περαιτέρω. Η νέα πολιτική της εταιρείας θα τεθεί σε εφαρμογή στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τον Ιούλιο, κατατέθηκε ομαδική αγωγή εναντίον του Χ, με την κατηγορία της συλλογής βιομετρικών δεδομένων χωρίς την έγκριση των χρηστών. Οι ενάγοντες υποστήριξαν πως το X, συνέλεγε και αποθήκευε αναγνωριστικά στοιχεία από κάθε φωτογραφία που είχε πρόσωπο και είχε «ανέβει» στην πλατφόρμα.

Η συλλογή βιομετρικών δεδομένων είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη στη συζήτηση περί ιδιωτικότητας. Ενώ οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών ή ακόμα και οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης κινδυνεύουν να αλλάξουν από περιστατικά υποκλοπής, η προσωπική βιομετρική πληροφορία ενός ατόμου δεν μπορεί να αλλάξει.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική του, το Χ θα ξεκινήσει να συλλέγει επίσης, στοιχεία εργασιακής ιστορίας, το ιστορικό εκπαίδευσης και την δραστηριότητα που αφορά την αναζήτηση εργασίας.

Το τελευταίο φαίνεται πως σχετίζεται με το X Hiring, το επερχόμενο εργαλείο προσλήψεων που προς το παρόν βρίσκεται σε beta μορφή και είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένους οργανισμούς.

Φωτό: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider