«Χαμήλωσε» ταχύτητα το ελληνικό Internet τον Ιούλιο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χαμήλωσε» ταχύτητα το ελληνικό Internet τον Ιούλιο
Καλύτερες επιδόσεις στην κινητή - Η μέση ταχύτητα των σταθερών δικτύων - Οι χώρες «πρωταθλητές»

Μειούμενες φάνηκε να βαίνουν οι ταχύτητες στο ελληνικό Διαδίκτυο τον Ιούλιο, με την κινήτη να χάνει έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και την σταθερή επτά, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ookla.

Οι ταχύτητες των σταθερών και κινητών δικτύων

Για την ακρίβεια, βάσει του τελευταίου report, το δίκτυο κινητής της χώρας βρέθηκε στην 37η θέση μεταξύ 143 χωρών που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια κατάταξη, όσον αφορά στη μέση ταχύτητα σύνδεσης. Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα οι ταχύτητες του κινητού δικτύου το τοποθέτησαν στην 31η θέση της συγκεκριμένης λίστας ενώ έναν χρόνο πριν (07/2022) το δίκτυο κινητής βρισκόταν στην 34η θέση. Η μέση ταχύτητα download τον Ιούλιο υπολογίστηκε από την Ookla στα 59,8 Mbps ενώ η αντίστοιχη ταχύτητα upload έφτασε τα 11,60 Mbps. Ένα μήνα πριν η μέση ταχύτητα download ήταν κατά 15% περίπου υψηλότερη φτάνοντας τα 70,38 Mbps, ωστόσο σε σχέση με έναν χρόνο πριν οι επιδόσεις ήταν βελτιωμένες, δεδομένου ότι η μέση ταχύτητα download έφτανε τα 50,22 Mbps.

Πτωτική ήταν η πορεία των ταχυτήτων και στα σταθερά δίκτυα όπου παραδοσιακά η χώρα μας βρίσκεται σε αρκετά χαμηλή θέση της παγκόσμιας λίστας. Συγκεκριμένα η μέση ταχύτητα download τον Ιούλιο έφτασε τα 41,8 Mbps σε σχέση με τα 44,05 Mbps του προηγούμενου μήνα, γεγονός που την τοποθέτησε στην 104η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (182 χώρες) από την 94η που βρισκόταν τον ακριβώς προηγούμενο μήνα. Η ταχύτητα upload αντίστοιχα έφτασε 7,57 Mbps από 8,02 Mbps που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι σε ετήσια βάση οι ταχύτητες και στη σταθερή ήταν βελτιωμένες, παρότι η θέση στη λίστα ήταν υψηλότερη. Συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2022 η χώρα βάσει της μέσης ταχύτητας σύνδεσης των σταθερών δικτύων καταλάμβανε την 98η θέση με μέση ταχύτητα download τα 34,52 Mbps και μέση ταχύτητα upload τα 5,15 Mbps.

Στην περίπτωση των σταθερών δικτύων η χώρα παρέμεινε κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που τον Ιούλιο υπολογίστηκε στα 82,56 Mbps και 36,08 Mbps. Αντιστρόφως ανάλογη πορεία ακολούθησε στην περίπτωση των κινητών δικτύων όπου η μέση ταχύτητα download και upload διαμορφώθηκε στα 42,35 Mbps και 10,04 Mbps αντίστοιχα.

Οι χώρες με τις υψηλότερες ταχύτητες Internet

Όσο για τις χώρες με τις θεαματικότερες επιδόσεις στο mobile Ιnternet την πρώτη θέση τον Ιούλιο κατέλαβαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Κατάρ το Κουβέιτ η Ουρουγουάη και η Νότια Κορέα, πιάνοντας μέση ταχύτητα download 205,77 Mbps, 186,35 Mbps, 160,87 Mbps, 149,08 Mbps και 140,49 Mbps αντίστοιχα.

Στη σταθερή, την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Χιλή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ταϊλάνδη πιάνοντας μέση ταχύτητα download 247,44 Mbps, 242,99 Mbps, 240,34 Mbps, 238,28 Mbps και 211,28 Mbps αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

COSMOTE Business Premium Internet: Νέα υπηρεσία συμμετρικού Ιnternet για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Fiber2all η νέα εταιρεία οπτικών ινών της Vodafone 

Nova: Δωρεάν επικοινωνία για τους συνδρομητές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider