OpenAI: «Πλώρη» για έσοδα ενός δισ. δολαρίων με «όχημα» το διάσημο bot, ChatGPT

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OpenAI: «Πλώρη» για έσοδα ενός δισ. δολαρίων με «όχημα» το διάσημο bot, ChatGPT
Η startup που υποστηρίζεται από τη Microsoft κερδίζει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Καθοδόν για να «πιάσει» έσοδα ενός δισ. δολαρίων βρίσκεται η OpenAI, καθώς οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη υιοθετούν την τεχνολογία πίσω από το ChatGPT, το bot AI που πυροδότησε ένα κύμα επενδύσεων τεχνητής νοημοσύνης.

Η startup που υποστηρίζεται από τη Microsoft κερδίζει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έχασε περίπου 540 εκατ. δολάρια το 2022 αναπτύσσοντας το GPT-4 και το ChatGPT.

Η OpenAI θεωρείται ως μία από τις πολλές εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο από βίντεο έως ποίηση με μερικές απλές εντολές χρήστη. Από το ντεμπούτο του bot τον Νοέμβριο, η OpenAI έχει συνεργαστεί με startups έως μεγάλες εταιρείες για να ενσωματώσουν την τεχνολογία στις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.

Αυτόν τον μήνα, κυκλοφόρησε μια εταιρική έκδοση του ChatGPT με πρόσθετες δυνατότητες και διασφαλίσεις απορρήτου, την πιο σημαντική προσπάθεια της startup να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών πελατών και να ενισχύσει τα έσοδα από το πιο γνωστό προϊόν της.

Η ανάπτυξη του ChatGPT Enterprise είναι ένα βήμα εμπρός στα σχέδια της OpenAI να κερδίσει χρήματα από το πανταχού παρόν chatbot της, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές αλλά πολύ ακριβό στη λειτουργία του, επειδή τα ισχυρά μοντέλα AI απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη λάβει μέτρα για τη δημιουργία εσόδων από το ChatGPT, όπως πουλώντας μια premium συνδρομή και προσφέροντας στις εταιρείες πρόσβαση επί πληρωμή στο interface προγραμματισμού εφαρμογών της, την οποία οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προσθέσουν το chatbot σε άλλες εφαρμογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα - Στις 111,7 μονάδες ο δείκτης τον Αύγουστο

Intrakat: Νέα σύμβαση για την αποκατάσταση της παλαιάς γέφυρας του ποταμού Αξιού

Hewlett Packard: Απογοητευτικές πωλήσεις τριμήνου - Υποβάθμισε το guidance

gazzetta
gazzetta reader insider insider