Epson: Εκτυπωτές και βιντεοπροβολείς «ζέσταναν» τις πωλήσεις του 2022 - Αισιοδοξία και για το 2023

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Epson: Εκτυπωτές και βιντεοπροβολείς «ζέσταναν» τις πωλήσεις του 2022 - Αισιοδοξία και για το 2023
Πώς κινήθηκε η αγορά των εκτυπωτών και τι αναμένει η Epson για την συνέχεια.

Ανοδική πορεία και για το 2023 αναμένει η Epson στην ελληνική αγορά, παρότι ο τομέας των εκτυπωτών βρίσκεται σε πίεση το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα επεσήμαναν τα στελέχη της σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα, και το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για την Epson, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς τόσο στο σύνολο της εκτυπωτικής αγοράς όσο και σε επιμέρους κατηγορίες της, όπως αυτή των βιντεοπροβολέων (video projectors).

Ειδικότερα, για το σύνολο των εκτυπωτικών λύσεων η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της κατά 5% φτάνοντας στο 17% από 13% που ήταν το 2022, παραμένοντας ωστόσο στην τρίτη θέση μετά από την HP και την Canon.

Ωστόσο στην περίπτωση των video projectors, όπου η αγορά επανήλθε πέρυσι στα προ πανδημικά επίπεδα με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει την κυριαρχία της με το μερίδιό της να φτάνει στο 57%. Ενδεικτικό της πρωτοκαθεδρίας της είναι και το γεγονός ότι το μερίδιο του αμέσως επόμενου παίκτη έφτασε το 2022 το 14%.

Τέλος στην περίπτωση των επαγγελματικών σαρωτών, το μερίδιό της το 2022 έφτασε στο 32% από 40% που ήταν την προηγούμενη χρονιά, εξαιτίας κυρίως της πτώσης που παρουσίασε η αγορά στο σύνολό της, ελλείψει σχετικών έργων.

Στόχος για την συνέχεια είναι η εταιρεία να παρουσιάσει διψήφια ανάπτυξη της τάξης του 15% την τρέχουσα χρονιά και να συνεχίσει να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, ποντάροντας στην κατηγορία των inkjet εκτυπωτών, που έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και απαιτούν λιγότερα ανταλλακτικά και αναλώσιμα. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα συστήνει στο κοινό της αυτή την περίοδο την νέα σειρά EMC, η οποία κλείνει την γκάμα για όλο το φάσμα των εκτυπωτικών λύσεων

Πρόσθετος στόχος είναι και η αύξηση των μεριδίων της στην αγορά των φωτοτυπικών, φτάνοντας αυτά των παραδοσιακών κατασκευαστών φωτοτυπικών. Σημειωτέον ότι το μερίδιο της εταιρείας σήμερα στις έγχρωμες εκτυπώσεις A4 φτάνει το 25% με 35% της αγοράς, ενώ στις A3 εκτυπώσεις το μερίδιό της ανέρχεται στο 8% με 9% με στόχο να φτάσει στο 20% με την βοήθεια νέων προϊόντων.

Παράλληλος στόχος είναι και η αύξηση του αριθμού των συνεργατών της οι οποίοι σήμερα προσεγγίζουν τους 30, ώστε να αυξηθεί η πανελλαδική κάλυψη.

Να θυμίσουμε ότι η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στη διασύνδεση ατόμων, αντικειμένων και πληροφοριών με τις πρωτότυπες, αποτελεσματικές, ολοκληρωμένες και ακριβείς τεχνολογίες της. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην καινοτομία και την υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών στους τομείς των εκτυπώσεων inkjet, των οπτικών μέσων επικοινωνίας, των τεχνολογιών προσαρτώμενων συσκευών (wearables) και της ρομποτικής. Με επικεφαλής την εταιρία Seiko Epson Corporation της Ιαπωνίας, ο όμιλος Epson καταγράφει ετήσιες πωλήσεις άνω του 1 τρισεκατομμυρίου JPY.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ετήσια Έκθεση Epson Europe: Επενδύσεις, «πράσινες» τεχνολογικές καινοτομίες και εμπλουτισμένη εκπαίδευση

Προηγμένες λύσεις εκτύπωσης Epson κατάλληλες για διαφορετικά εταιρικά περιβάλλοντα

Epson: Επιλέξτε τον εκτυπωτή EcoTank και επωφεληθείτε επιστροφής χρημάτων έως και 100€

gazzetta
gazzetta reader insider insider