Όλο και περισσότεροι Έλληνες πληρώνουν με ψηφιακά πορτοφόλια

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλο και περισσότεροι Έλληνες πληρώνουν με ψηφιακά πορτοφόλια
Αυξάνεται το ποσοστό χρήσης των e wallets - Οι ηλικίες που επιλέγουν να πληρώνουν μέσω κινητού.

Μπορεί οι Έλληνες να εξοικειώθηκαν σχετικά πρόσφατα με την χρήση των ψηφιακών πορτοφολιών, ωστόσο η αύξηση της χρήσης τους, ειδικά στις online αγορές είναι εντυπωσιακή.

Το παραπάνω προκύπτει τουλάχιστον από πρόσφατη έρευνα της Focus Bari, σύμφωνα με την οποία το 14% των Ελλήνων online καταναλωτών πλήρωσε τις αγορές του μέσω ενός ψηφιακού πορτοφολιού στο δεύτερο μισό του 2022, από 6% δύο χρόνια πριν.

Οι ηλικίες που εμπιστεύονται το e - wallet

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έκδοσης της έρευνας Focus ontechlife της Focus Bari, το ψηφιακό πορτοφόλι είναι περισσότερο δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες. Για παράδειγμα στο ηλικιακό γκρουπ 16-24 ετών, το ποσοστό χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών φτάνει το εντυπωσιακό 27% καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 18% σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα. Μικρότερο είναι το ποσοστό χρήσης στο ηλικιακό γκρουπ των 25-34 φτάνοντας το 2022 στο 13% από 7% το αντίστοιχο διάστημα του 2020 ενώ στις ηλικίες 35-44 και 45-54 το ποσοστο κινείται στο 11% έχοντας αυξηθεί κατά 6% μέσα σε δύο χρόνο.

Παρότι μάλιστα το ποσοστό χρήσης στους γηραιότερους (ηλικίες 55-64 ετών) παραμένει χαμηλό - φτάνει το 10% το δεύτερο τρίμηνο του 2022 - η αύξηση και σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ είναι εντυπωσιακή αφού κυμαίνεται στο 8% μέσα σε δύο μόλις χρόνια.

Στα ψηφιακά πορτοφόλια περιλαμβάνονται εφαρμογές όπως είναι το Apple Pay, το Google Pay και το PayPal που κυρίως χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, με την τελευταία εξ αυτών να είναι αρκετά δημοφιλής στις νεαρές ηλικίες.
Η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες και ειδικά νέοι στρέφονται στις διαδικτυακές αγορές. Σημειωτέον ότι βάσει της έρευνας τρεις στους τέσσερις χρήστες που συμμετείχαν στην έρευνα, ποσοστό 76%, πραγματοποίησαν διαδικτυακές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσης στις ηλικίες 25-34 (86%).

Ταυτόχρονα βέβαια Apple Pay και Google Pay χρησιμοποιούνται και για τη διεκπεραίωση συναλλαγών ανέπαφα σε φυσικά σημεία πώλησης, καταργώντας την ανάγκη να έχει κανείς μαζί του κάρτες ή πορτοφόλι, συνθήκη που ενισχύεται σημαντικά από τότε που αστυνομική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης βρίσκονται επίσης στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Covid Free Wallet: Πάνω από 1 εκατ. πολίτες κατέβασαν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν τα μετρητά αλλά κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές πληρωμές

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι γλιτώνουν από το «πέναλτι» φόρου 22% - Οι 12 κατηγορίες των «τυχερών» φορολογούμενων

gazzetta
gazzetta reader insider insider