Διαδίκτυο: Σχεδόν 2 στους 3 Ευρωπαίους είναι online - «Θραύση» τα social media στους νέους

Newsroom
Μοιράσου το
Διαδίκτυο: Σχεδόν 2 στους 3 Ευρωπαίους είναι online - «Θραύση» τα social media στους νέους
Θεαματικά τα ποσοστά συμμετοχής των νέων Ευρωπαίκων πολιτών στα social media.

Το 2021, περίπου το 67% του πληθυσμού της ΕΕ (16-74 ετών) αγόρασε/παρήγγειλε αγαθά ή υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου, με το ποσοστό να φτάνει έως και 93% σε τρεις ολλανδικές πόλεις (Δρέσδη, Ουτρέχτη και Drenthe, Utrecht και Ζίλαντ).

Στον αντίποδα, δύο βουλγαρικές πόλεις είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να αγοράσουν αγαθά ή υπηρεσίες με (26% και 27%, αντίστοιχα, το 2021) όπως επισημαίνει η Eurostat.

Εν τω μεταξύ, περίπου το 58% του πληθυσμού της ΕΕ χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για τραπεζικές συναλλαγές με το ποσοστό να εκτοξεύεται σε 90% σε Δανία, Φιλλανδία αλλά και στην Ολλανδία.

Παράλληλα, μία από τις πιο κοινές δραστηριότητες στο διαδίκτυο ήταν η είσοδος στα social media όπως το Facebook, το Instagram, το TikTok ή το Twitter. Το 2021, σχεδόν το 57% του πληθυσμού της ΕΕ μπήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το ποσοστό στους νέους 16 - 29 ετών να εκτινάσσεται στο 83%, σχεδόν τετραπλάσιο από το αντίστοιχο ποσοστό για τους ηλικιωμένους ηλικίας 65–74 ετών (23%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs - BofA για ευρωαγορές: Η χειρότερη χρονιά από το 2008

Νέο «πλήγμα» στην οικονομία της Ευρωζώνης, υποχώρηση του PMI για 4ο διαδοχικό μήνα

Κάτω από τα 100 ευρώ η τιμή του φυσικού αερίου