Έρχονται smartphones που φορτίζουν 100% σε 15 μόλις λεπτά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται smartphones που φορτίζουν 100% σε 15 μόλις λεπτά
oppo
Στα σκαριά smartphones με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο - Ποια μοντέλα θα δούμε μέσα στο 2022

Αποστολή στην Βαρκελώνη

Έμφαση στην ταχύτητα φαίνεται να δίνει η βιομηχανία των smartphones με δύο εκ των μεγάλων κατασκευαστών να ετοιμάζουν να λανσάρουν κινητά τηλέφωνα τα οποία φορτίζουν στο 100% τους σε ένα μόλις τέταρτο της ώρας. Ο λόγος για τις realme και Oppo οι οποίες παρουσίασαν στο Mobile World Congress δύο πρότυπα smartphones που φορτίζουν ταχύτερα από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Με τεχνολογία UltraDart 150W το το GT3 Neo της realme

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων μοντέλων smartphones της, της σειράς GT2 και GT2 Pro, τα οποία υποστηρίζουν την τεχνολογία ταχείας φόρτισης SuperDart 65W, η realme ανακοίνωσε τις προθέσεις της να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κινεζική εταιρεία εντός του 2022 θα λανσάρει ένα ακόμα smartphone, το GT3 Neo, το οποίο θα κάνει χρήση της τεχνολογίας UltraDart 150W φορτίζοντας το 50% της μπαταρίας της συσκευής μέσα σε μόλις 5 λεπτά και το 100% αυτής μέσα σε δεκαπέντε λεπτά.

H αρχιτεκτονική πίσω από την UltraDart Charging τεχνολογία της realme αξιοποιεί τα λεγόμενα «Multi Boost Charge Pumps» για να αυξήσει την ένταση του ρεύματος φόρτισης κι έτσι η διαδικασία ολοκληρώνεται ταχύτερα. Η εν λόγω τεχνολογία μάλιστα είναι επίσης ικανή για παροχή ισχύος μεταξύ 100W και 200W και μάλιστα χωρίς να θυσιάζεται η κατάσταση της υγείας ή η ασφάλεια της μπαταρίας. Αυτό εξασφαλίζεται χάρη στην προσθήκη μίας μονάδας διαχείρισης της θερμότητας η οποία λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν ειδικά ανεπτυγμένο αλγόριθμο που αναλαμβάνει να διατηρήσει τη θερμοκρασία κάτω από τους 43°C.

Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους το νέο κινητό της Oppo που φορτίζει σε 15 λεπτά

Στο λανσάρισμα ενός νέου smartphone που φορτίζει το ίδιο γρήγορα θα προχωρήσει και η Oppo. Παρότι το όνομα της συσκευής δεν έγινε γνωστό η εταιρεία ανέφερε στο insider.gr ότι το νέο κινητό θα λανσαριστεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και χάρη στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης SuperVOOC (150W) θα φορτίζει μέσα σε ένα τέταρτο.

Να θυμίσουμε ότι η OPPO ανακοίνωσε για πρώτη φορά την τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης στο OPPO Find 7 το 2014. Η τεχνολογία VOOC (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging) Flash Charge φόρτιζε τότε την μπαταρία 2.800 mAh του Find 7 από το 0% στο 75% σε 35 λεπτά, γεγονός άκρως εντυπωσιακό πριν από μια οκταετία. Το VOOC 2.0 στα 20W ενσωματώθηκε σε πολλά smartphones της σειράς F και R εκείνη την εποχή, ενώ τοποθετήθηκε και στις συσκευές των λοιπών θυγατρικών (One Plus και realme) της μητρικής της Oppo, BBK Technologies. Το VOOC εξελίχθηκε σε 50W SuperVOOC το 2016, υποσχόμενο να φορτίζει μια μπαταρία 2.500 mAh μέσα σε 15 λεπτά. Ωστόσο χρειάστηκαν άλλα δύο χρόνια για να φτάσει στους καταναλωτές η υπόσχεση της εταιρείας και αρκετές ακόμα εκδόσεις που το εξέλιξαν αφού και οι χωρητικότητες των μπαταριών στα κινητά συνέχισαν να αυξάνουν. Το 2020 φτάσαμε στην έκδοση 2.0 του SuperVOOC με γρήγορη φόρτιση στα 65W, την οποία και είδαμε ευρέως σε τηλέφωνα από την OPPO, την OnePlus και τη Realme. Ακολούθησε το 2022, το SuperVOOC των 80W για τις ναυαρχίδες όπως το OnePlus 10 Pro και το OPPO Find X5 Pro ενώ τώρα αναμένουμε ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο, το SuperVOOC στα 150W.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tο smartphone με την ταχύτερη φόρτιση παγκοσμίως φέρνει η realme στο MWC 2022

Realme GT2 και GT2 Pro: Δύο νέο ισχυρά smartphones παρουσίασε η realme στο MWC 2022 - Έρχεται το Smartphone με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο

Η ελληνική τεχνολογία ταξιδεύει στη Βαρκελώνη - Υψηλές οι προσδοκίες για το φετινό MWC 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider