Τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση mobile data έχει η Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση mobile data έχει η Ελλάδα
Στο κινητό στράφηκαν οι Έλληνες την πρώτη χρονιά της πανδημίας για να καλύψουν τις διαδικτυακές τους ανάγκες, όπως προκύπτει από έρευνα της Tefficient’s

Τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση mobile data καταγράφει η χώρα μας, κάνοντας μεγάλα βήματα για να απαγκιστρωθεί από τις τελευταίες θέσεις της λίστας για την χρήση data στην οποία και βρίσκεται. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης αναμένεται μάλιστα να διατηρηθούν και την τρέχουσα χρονιά, δεδομένης και της ενεργοποίησης των 5G και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με ανάλυση της Tefficient’s για την εξέλιξη της χρήσης των mobile data παγκοσμίως το 2020, η Ελλάδα παρουσίασε τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των 44 χωρών που αναλύθηκαν, στην χρήση δεδομένων ακολουθώντας την Κροατία και την Τσεχία.

Βάσει της έκθεσης, η χρήση mobile data στην περίπτωση της χώρας αυξήθηκε κατά 72% το 2020 εν συγκρίσει με το 2019. Αντίστοιχα οι κάρτες SIM της Κροατίας κατανάλωσαν 111% περισσότερα mobile data κατά μέσο όρο το 2020 σε σχέση με το 2019, ενώ στο 84% έφτασε η αύξηση της κατανάλωσης mobile data στην περίπτωση της Τσεχίας. Την πρώτη πεντάδα των χωρών με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης συμπλήρωσαν την προηγούμενη χρονιά το Περού (71%) και η Ισπανία (68%).

data usage

Στον αντίποδα Αυστραλία, Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία ήταν οι χώρες που κατέγραψαν τον μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση mobile data, με την πλειονότητα των κατοίκων τους να στρέφονται στο WiFi για να καλύψουν τις αυξημένες από τον κορονοϊό, ανάγκες τους.

Στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης βασικό ρόλο έπαιξε η πανδημία, η οποία παρότι έκλεισε τους περισσότερους Έλληνες στο σπίτι, πολλαπλασίασε τις διαδικτυακές τους ανάγκες με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να στρέφονται και στα δεδομένα του κινητού για να τις καλύψουν. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και η επισκόπηση και των 44 χωρών που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Tefficient στις οποίες η χρήση Mobile data αυξήθηκε, με διαφορετικό ρυθμό σε κάθε μια, παρότι οι κάτοικοί τους περιόρισαν ή διέκοψαν τις μετακινήσεις τους λόγω πανδημίας.

Στην περίπτωση της χώρας μας βέβαια, η αύξηση οφείλεται και στα υψηλά περιθώρια ανάπτυξης που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά, αφού η Ελλάδα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της λίστας από άποψη κατανάλωσης mobile data.

Για την ακρίβεια από τις 44 χώρες από όλο τον κόσμο που συγκρίνει η εν λόγω έρευνα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με την χαμηλότερη χρήση δεδομένων μαζί με τις Τσεχία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Καναδά.

Βάσει της έκθεσης οι χώρες που ηγούνται στη χρήση mobile data είναι οι Φινλανδία, Ταϊβάν, Μπαχρέιν, Λετονία και Μαλαισία. Όπως διευκρινίζεται, μια μέση φινλανδική κάρτα SIM καταναλώνει 24,4 GB το μήνα το 2020 την ώρα που το 68% των φινλανδικών SIM είχαν πακέτα με απεριόριστο όγκο δεδομένων τον Δεκέμβριο του 2020 - το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις χώρες που ερευνήθηκαν.

Αντίστοιχα μια μέση SIM στην Ταϊβάν καταναλώνει 22,5 GB ανά μήνα. Ωστόσο τα πακέτα με απεριόριστη χρήση υστερούν σε σχέση με την Φινλανδία. Στην περίπτωση του Μπαχρέιν μια μέση Sim καταναλώνει περί τα 21,2 GB το μήνα ενώ 20,6 GB και 15,1 GB καταναλώνει αντίστοιχα μια μέση SIM σε Λετονία και Μαλαισία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνονται και πληθαίνουν τα ιδιωτικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

COSMOTE 5G: Πάνω από 40 πλέον οι πιστοποιημένες συσκευές smartphones

Τα περισσότερα «πέναλτι» στην ΕΕ για αλλαγή τηλεπικοινωνιακού παρόχου πληρώνουν οι Έλληνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider