Τεχνολογία
15-06-2021 | 08:00

Εννέα «μνηστήρες» διεκδικούν ρόλο συμβούλου στο έργο της απλούστευσης των διαδικασιών στο δημόσιο

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
Εννέα «μνηστήρες» διεκδικούν ρόλο συμβούλου στο έργο της απλούστευσης των διαδικασιών στο δημόσιο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μεγάλο καταγράφηκε το ενδιαφέρον στον διαγωνισμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το έργο παροχής Υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επιστημονικής Υποστήριξης για το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ), προϋπολογισμού 13,142 εκατ. ευρώ, με εννέα εταιρείες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. 

 

Ο λόγος για τις Cosmos Business Systems, Diadikasia Business Consulting, European Profiles, Grant Thornton, KPMG, Planet, PriceWaterHouseCoopers, Ernst and Young καθώς και τη Wind, η οποία σχετικά πρόσφατα δημιούργησε τμήμα υλοποίησης έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ICT) με επικεφαλής τον μέχρι πρότινος ICT Senior Sales Segment Leader του Ομίλου ΟTΕ Αλέξανδρο Μπρέγιαννη

Σκοπός του έργου

Να θυμίσουμε ότι σκοπός του έργου είναι η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών- επιστημονικών υπηρεσιών για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών και την απελευθέρωση των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας από περιττές και παρωχημένες γραφειοκρατικές διατυπώσεις.

Η απλούστευση των διαδικασιών και η μέτρηση διοικητικών βαρών θα στοχεύσει στους τομείς πολιτικής που τίθενται σε προτεραιότητα από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, ώστε να εξασφαλιστεί αφενός ο μετασχηματισμός της εμπειρίας των πολιτών και των επιχειρήσεων στις καθημερινές συνδιαλλαγές τους με το Δημόσιο κι αφετέρου η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το έργο θα εκτελεστεί με συμφωνίες-πλαίσιο που θα συναφθούν με έως και 8 φορείς, οι οποίοι θα παράσχουν τις προαναφερθείσες εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

Το αντικείμενο των συμφωνιών – πλαισίου θα αφορά στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών για δυο Θεματικές Περιοχές:

  • Η πρώτη καλύπτει έργα τα οποία αντιστοιχούν στους τομείς πολιτικής που θέτει κατά προτεραιότητα η Γενική Γραμματεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών και βάσει των οποίων υπογράφει Προγραμματικές Συμφωνίες ή Μνημόνια Συνεργασίας με τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς πολιτικής.
  • Η δεύτερη Θεματική Περιοχή θα επικεντρωθεί στην ποσοτική αποτύπωση των υφιστάμενων ή απλουστευμένων διαδικασιών ώστε να συμβαδίζει με την πολιτική για το Παρατηρητήριο της Γραφειοκρατίας. Οι μετρήσεις διοικητικών βαρών θα γίνουν με συγκεκριμένη μεθοδολογία, κοινής ευρωπαϊκής αποδοχής, η οποία αποτελεί και το βασικό εργαλείο ποσοτικής αποτίμησης που χρησιμοποιεί η ελληνική δημόσια διοίκηση κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία (Impact Assessment).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 13.142.946,74€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η διάρκεια της συμφωνίας πλαίσιο είναι 32 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και το αργότερο μέχρι τη λήξη επιλεξιμότητας του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, εκτός εάν παραταθεί το χρονικό όριο επιλεξιμότητας προς συγχρηματοδότηση των δαπανών.

Όσο για την επιλογή του αναδόχου θα γίνει αποκλειστικά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, η οποία θα εκτιμηθεί ανάλογα με τα κριτήρια που περιγράφονται αναλυτικά στο τεύχος της Διακήρυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρ. Πιερρακάκης: Ανοίγει σε λίγες μέρες η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών

Συνέντευξη Κυρ. Πιερρακάκη: Η χώρα είναι έτοιμη για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα

Διαθέσιμες σε όλη την Ελλάδα οι υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr