To πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας 2021 ήρθε για να σώσει την εκπαίδευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας 2021 ήρθε για να σώσει την εκπαίδευση

Τη δεκαετία του ’90 τα παιδιά προκειμένου να πείσουν τους γονείς τους να τους αγοράσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή χρησιμοποιούσαν το επιχείρημα πως ο υπολογιστής θα τους βοηθούσε στα μαθήματα. 

Αρκετοί γονείς πείστηκαν, ελάχιστα όμως ήταν τα παιδιά που τον αξιοποίησαν προκειμένου να τους βοηθήσει στο σχολείο. Τα περισσότερα τον ήθελαν για να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του Championship Manager, του Warcraft κι άλλων video games της εποχής. Έτσι και αλλιώς το σχολείο των ΄90s δεν είχε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση στην οποία θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος ένας η/υ.

Τριάντα περίπου χρόνια αργότερα τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς. Οι μαθητές και οι φοιτητές όχι μόνο χρειάζονται desktops, laptops και tablets προκειμένου να βοηθηθούν στο σχολείο, αλλά την εποχή της πανδημίας, αν ένας μαθητής/φοιτητής δεν διαθέτει κάποια από τις προαναφερθείσες συσκευές τεχνολογίας δεν μπορεί καν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, αφού όλα τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα 2021»

Τα MediaMarkt θέλοντας να βρεθούν πλάι στους μαθητές και στους φοιτητές ανά την Ελλάδα, συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» (εδώ μπορείς να κάνεις αίτηση) παρέχοντας μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα τεχνολογίας για αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Κάθε μαθητής/φοιτητής από 4 έως 24 ετών, εφόσον πληροί κάποιες κοινωνικοοικονομικές προϋποθέσεις, μπορεί να πάρει ένα voucher 200 ευρώ προκειμένου να κάνει τις αγορές του από τα MediaMarkt, τα οποία έχουν εγγύηση χαμηλότερης τιμής για όλα τα προϊόντα «Ψηφιακής Μέριμνας». Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος βρει τα συγκεκριμένα προϊόντα σε κάποια άλλη αντίστοιχη αλυσίδα καταστημάτων σε χαμηλότερη τιμή, θα του επιστραφεί η διαφορά.

Τα ωφέλη

Ακόμα, για όλα τα laptop της ενέργειας, η MediaMarkt προσφέρει εγκατάσταση των προγραμμάτων μόνο με 9,99€, ώστε οι γονείς να βρίσκουν μια εύκολη και οικονομική λύση που θα τους λύσει τα χέρια. Κι επειδή η ιδανική online εκπαιδευτική εμπειρία απαιτεί και προϊόντα που δεν καλύπτονται από το voucher, η MediaMarkt ολοκληρώνει την πρόταση της με προσφορά έως -40% σε όλα τα συνοδευτικά αξεσουάρ.     

Επιπλέον, επειδή τους μήνες της πανδημίας τα ψώνια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αν κάνεις την αγορά σου με το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας από το mediamarkt.gr θα μπορέσεις να παραλάβεις τα προϊόντα σε 24ώρες αν μένεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή να κλείσεις το ραντεβού σου για click away ή click inside για να δεις τα προϊόντα από κοντά και να κάνεις την επιλογή σου.

Τα κριτήρια επιλογής

Έστω, λοιπόν, ότι δικαιούσαι το voucher και βρήκες τον τρόπο να κάνεις τα ψώνια σου; Πώς θα αποφασίσεις ποια είναι η κατάλληλη συσκευή για σένα;

Το βασικότερο κριτήριο που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι ο χώρος στον οποίο παρακολουθείς τα μαθήματά σου. Αν έχεις ένα σταθερό δικό σου δωμάτιο, τότε το desktop μοιάζει με την πιο σωστή επιλογή. Αν, όμως, έχεις αδέρφια που κάνουν και αυτά τηλεκπαίδευση ή χρειάζεται για άλλους λόγους να μετακινείσαι από δωμάτιο σε δωμάτιο, τα laptop και τα tablets μοιάζουν πιο κατάλληλα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση που θα κάνεις με το προϊόν τεχνολογίας που θα αγοράσεις. Αν είσαι φοιτητής σε κάποια σχολή που χρησιμοποιείς βαριά προγράμματα που θέλουν RAM για να τρέξουν, ένα desktop μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις σου. Οι απαιτήσεις μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου μπορούν να καλυφθούν πιο εύκολα από tablets και laptops.

Οι προτάσεις

Για να βοηθήσουμε λίγο περισσότερο στο πώς να αξιοποιήσεις το voucher της «Ψηφιακής Μέριμνας», παραθέτουμε δύο ενδεικτικά παραδείγματα προϊόντων τεχνολογίας που θα βρεις στα MediaMarkt.

LENOVO 14w AMD A6-9220C / 4GB / 128GB SSD / Radeon R5 Graphics / FullHD Touch / Windows 10 Pro με Antivirus

 

insider

Τύπος συσκευής:  Laptop

Επεξεργαστής:   AMD A6-9220C Processor (1M Cache, up to 2.70 GHz)

Διαγώνιος οθόνης (inch):    14

Χωρητικότητα σκληρού δίσκου 1:  128

Μνήμη RAM:  4

Κάρτα γραφικών:  AMD Radeon R5

Τιμή: 448.89 ευρώ

DELL Vostro Notebook 3500 Intel Core i3 1115G4 / 4GB / 256GB SSD / Intel UHD Graphics / Full HD μαζί με Antivirus

 

insider

Τύπος συσκευής:  Laptop

Επεξεργαστής:  AMD A6-9220C Processor (1M Cache, up to 2.70 GHz)

Διαγώνιος οθόνης (inch):  14

Χωρητικότητα σκληρού δίσκου 1:  128

Μνήμη RAM:  4

Κάρτα γραφικών:  AMD Radeon R5

insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider