Τεχνολογία
02-01-2021 | 19:31

Τα 6,8 τρισ. παγκοσμίως θα φτάσουν οι επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες έως το 2023

Newsroom
Μοιράσου το
Τα 6,8 τρισ. παγκοσμίως θα φτάσουν οι επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες έως το 2023

Με γοργούς ρυθμούς αναμένεται να προχωρήσει η ψηφιοποίηση της καθημερινότητας η οποία ξεκίνησε με την έλευση του κορονοϊού. Μάλιστα οι επενδύσεις σε τεχνολογίες που επιτρέπουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 6,8 τρισ. δολάρια παγκοσμίως, έως το 2023, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της IDC, Resetting for the Next Normal: Strategies for Enabling the Future Digital Enterprise, που αναδημοσιεύει ο ΣΕΠΕ.

Όσο για τις άμεσες επενδύσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού εκτιμάται ότι θα αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό 15,5% παγκοσμίως, μεταξύ 2020 και 2023. Αντίθετα, οι επενδύσεις στην αγορά ΤΠΕ, που δεν σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θα μειωθούν κατά -1,4% την ίδια περίοδο.

Οι επιχειρηματικές προκλήσεις, που ανέδειξε η πανδημία του COVID-19, προεξοφλούν ότι η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην πορεία προς το ψηφιακό της μέλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα παράγεται ψηφιακά έως το 2022.

Το ποσοστό αυτό, αν και είναι υψηλό, κάθε άλλο παρά υπερβολικό αναδεικνύεται, αν σκεφτεί κανείς ότι επιχειρήσεις και χρήστες επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ώστε να ανταπεξέλθουν στις υφιστάμενες απαιτήσεις, αλλά και σε νέες, που τώρα δημιουργούνται.

Εξ αποστάσεως εργασία

Όσο για τις τάσεις που σύμφωνα με τους αναλυτές θα παρουσιάσουν άνευ προηγουμένου ζήτηση είναι οι υπηρεσίες ανέπαφων πληρωμών, οι λύσεις cloud και οι εφαρμογές τηλε-εργασίας. 

«Καθώς η εστίαση στην επιχειρησιακή αποδοτικότητα εντατικοποιήθηκε, ο αυτοματισμός με τη βοήθεια της τεχνολογίας έγινε βασική προτεραιότητα, αναδιαμορφώνοντας τις διαδικασίες και τις λειτουργίες των οργανισμών», αναφέρει η IDC σε σχετική ανάλυσή της (Resetting for the Next Normal: Strategies for Enabling the Future Digital Enterprise).

Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη το 2021, καθώς το εμβόλιο καθίσταται ευρέως διαθέσιμο. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, οι τεχνολογικές αλλαγές, που συντελέστηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, προεξοφλούν ότι η νέα κανονικότητα που αναδύεται, θα είναι πολύ διαφορετική από την προ covid εποχή.

Πράγματι, έως το 2022, το 70% όλων των οργανισμών παγκοσμίως θα έχει επιταχύνει τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, μετασχηματίζοντας τις υφιστάμενες επιχειρηματικές διαδικασίες. Δεδομένης αυτής της σημαντικής αλλαγής, η IDC παροτρύνει τους παρόχους τεχνολογίας να επαναφέρουν και να ανανεώσουν τις στρατηγικές τους, καθώς οι πελάτες τους ανακάμπτουν και αρχίζουν προετοιμασίες για το «Next Normal»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.