Τεχνολογία
22-11-2020 | 10:04

Πιερρακάκης: Ραντεβού με SMS για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Μοιράσου το
Πιερρακάκης: Ραντεβού με SMS για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού μέσω SMS για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ΣΚΑΪ με αφορμή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής τονίζοντας ότι στόχος είναι ο προγραμματισμός του ραντεβού να απλουστευτεί όσο περισσότερο γίνεται.

Για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια: Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, το προφανές, τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα, αλλά και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη που το χαρακτήρισε καινοτομία: «Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο» διευκρίνισε.  

Παράλληλα προέτρεψε να γραφτούν στην άυλη συνταγογράφηση όσοι περισσότεροι γίνεται για να μπορέσουν να διευκολυνθούν.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης και στην ψηφιακή κατάθεση πινακίδων, εξηγώντας ότι ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ, του κ. Πιτσιλή και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του την αγκάλιασε. «Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία για να μην πληρώνεις τέλη… Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.