To 25% της EveryPay αποκτά η Skroutz

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To 25% της EveryPay αποκτά η Skroutz
Nέες καινοτόμες υπηρεσίες προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων καθώς και νέους τρόπους πληρωμής θα αναπτύξουν από κοινού οι δύο εταιρείες.

Την απόκτηση του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της EveryPay, εταιρείας παροχής σύγχρονων συστημάτων πληρωμών της ανακοίνωσε η Skroutz Α.Ε., στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της.

Με την συγκεκριμένη εξαγορά, οι δύο εταιρείες θα διευρύνουν και την στρατηγική τους συνεργασία και θα αναπτύξουν πρόσθετες πρωτοποριακές, αξιόπιστες, ευέλικτες και ασφαλείς λύσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της οnline αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών. Να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρίες συνεργάζονται ήδη στο πλαίσιο πληρωμών των αγορών μέσω του Skroutz.

Ειδικότερα, η έμπειρη ομάδα της Skroutz με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσα στα χρόνια στο κομμάτι των διαδικτυακών αγορών θα συμβάλει στην τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών που η EveryPay ήδη διαθέτει. Με τον τρόπο αυτό θα αναπτυχθούν νέες καινοτόμες υπηρεσίες προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων καθώς και νέοι τρόποι πληρωμής, οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα και περιλαμβάνουν την αντικαταβολή και τη δυνατότητα πληρωμής μέσω δόσεων με πιστωτική κάρτα.

Να θυμίσουμε ότι η Skroutz βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε αναδιαμόρφωση της στρατηγικής της, αποεπενδύοντας από συγκεκριμένους τομείς και εξετάζοντας νέους εκμεταλλευόμενη και την ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που έφερε η πανδημία. Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση του Skroutz Food, της υπηρεσίας Online delivery φαγητού στην αντίστοιχη πλατφόρμα του ΟΤΕ, Box, η οποία είχε ανακοινωθεί ήδη από τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί κι άλλη στρατηγική συνεργασία της Skroutz.

Η Skroutz Α.Ε. η οποία δημιουργήθηκε το 2005 απασχολεί σήμερα περί τους 390 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Η δημοφιλής πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών www.skroutz.gr, περιλαμβάνει περισσότερα από 10 εκατ. προϊόντα σε πάνω από 6.000 ηλεκτρονικά καταστήματα και έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως η κορυφαία ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, καταγράφοντας σε μηνιαία βάση 8,5 εκατ. μοναδικές επισκέψεις.

Όσο για την Everypay, αποτελεί ένα αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδας ίδρυμα πληρωμών που έχει έδρα την Αθήνα. Με ένα συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο το οποίο απαριθμεί ήδη 500+ ενεργούς πελάτες που περιλαμβάνουν τόσο μεγάλες επιχειρήσεις όσο και start ups, η Everypay αναπτύσσει έξυπνα, γρήγορα, χρηστικά και απολύτως ασφαλή συστήματα πληρωμών (PCI DSS Level 1 service provider). Επίσης, μέσω του μοναδικού στην Ελλάδα Everypay Marketplace API, που είναι πλήρως συμβατό με την PSD2 (Payment Services Directive 2), οι υπηρεσίες της χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 8.000 εταιρίες στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές αγορές. Αξίζει να αναφερθεί ότι τo Payment Gateway (PGW) της EveryPay αποτελεί το πιο προηγμένο σύστημα πληρωμών στην Ελλάδα και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider