Τεχνολογία
24-04-2020 | 23:17

Forthnet: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την BC Partners

Μοιράσου το
Forthnet: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την BC Partners

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την United Group, θυγατρική της BC Partners φαίνεται πως προχωρά ο σύμβουλος του διαγωνισμού για την Forthnet, Nomura, μετά και την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που είχαν κατατεθεί έως και το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις δεσμευτικές προσφορές των BC Partners Duet Private Equity Limited αλλά και του ομίλου Antenna προτιμήθηκε η πρώτη επειδή περιλάμβανε καλύτερους όρους ως προς την αποπληρωμή των δανείων της εταιρείας και του κουρέματος αυτών. Να υπενθυμίσουμε άλλωστε ότι το τίμημα και στις τρεις προσφορές κινούνταν στα ίδια επίπεδα με αυτό της Alter Ego (41 εκατ.ευρώ). 
 
Πλέον οι πιστώτριες τράπεζες και ο υποψήφιος επενδυτής θα διαπραγματευτούν τους τελικούς όρους της συμφωνίας και αν δεν υπάρξουν προσκόμματα - κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν - αναμένεται να προχωρήσουν στις τελικές υπογραφές σε περίπου έναν μήνα από σήμερα.
 
Να σημειωθεί ότι η BC Partners, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες στην Ευρώπη ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια και στην Β. Αμερική στο πρόσφατο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Wind. Η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε 113 επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε 5 βασικούς κλάδους σε 18 χώρες. Το 2019 μάλιστα εξαγόρασε και την United Group, μέσω της οποίας διεκδικεί την Forthnet, η οποία έχει στην κατοχή της τηλεπικοινωνιακές και εταιρείες streaming περιεχομένου σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στη χώρας μας η εταιρεία έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen.  

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.