Τεχνολογία
22-03-2020 | 09:17

Οι 5 καλύτερες εικονικές ξεναγήσεις στην εποχή της καραντίνας

Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες εικονικές ξεναγήσεις στην εποχή της καραντίνας

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες ανακοινώνουν «κλειστά» σύνορα», τα μουσεία αναλαμβάνουν δράση και παρέχουν δωρεάν εικονικές ξεναγήσεις. 

Την παροχή δωρεάν εικονικών ξεναγήσεων ανακοινώνουν το ένα μουσείο, μετά το άλλο, σε μία προσπάθεια να συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο στη δύσκολη περίοδο της... καραντίνας.

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες ανακοινώνουν «κλειστά» σύνορα» και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων και υπηρεσιών για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, τα μουσεία αναλαμβάνουν δράση και παρέχουν δωρεάν εικονικές ξεναγήσεις. 

Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται μερικά από τα κορυφαία μουσεία και γκαλερί του κόσμου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να περάσουν ποιοτικά τον χρόνο που #μένουμε_σπίτι.

Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες εικονικές ξεναγήσεις, σε μουσεία, γκαλερί και πάρκα, σύμφωνα με τον Independent:

 

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image»

«Le Musée du Louvre», το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία και αξιοθέατα του κόσμου. 

Λόγω του κορονοϊού, αναγκάστηκε και αυτό να κλείσει τις πόρτες του για ένα διάστημα, όμως επιτρέπει στους «επισκέπτες» του να ξεναγηθούν διαδικτυακά και δίνει πρόσβαση σε εντυπωσιακές συλλογές, όπως οι αιγυπτιακές αρχαιότητες. 

Κάντε κλικ εδώ για να ξεναγηθείτε.

 

Το διασημότερο μουσείο της Βρετανίας διαθέτει εκθέματα από όλο τον κόσμο και συνεργάζεται με την πλατφόρμα της Google «Arts & Culture», μαζί με ακόμα 2.000 ιδρύματα τέχνης για να προσφέρει πρόσβαση στο κοινό, μέσω του Internet.

Κάντε κλικ εδώ για να ξεναγηθείτε.

 

Η Γκούγκενχαϊμ είναι μία από τις πιο ιστορικές γκαλερί της Νέας Υόρκης. 

Πλέον μπορεί όποιος το επιθυμεί να ξεναγηθεί στους χώρους της και να δει έργα τέχνης «από κοντά», χάρη στη λειτουργία street view της Google. 

Κάντε κλικ εδώ για να ξεναγηθείτε.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις της γκαλερί Ουφίτσι, που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στο Διαδίκτυο.

Έργα όπως η «Απελευθέρωση της Ανδρομέδας από τον Περσέα» γίνονται εύκολα προσβάσιμα με ένα κλικ.

Κάντε κλικ εδώ για να ξεναγηθείτε.

 

Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του Γκραντ Κάνιον (Grand Canyon) στο Διαδίκτυο, όμως πλέον υπάρχει και η «ξενάγηση» εικονικής πραγματικότητας.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί ο καθένας να νιώσει ότι βρίσκεται εκεί, να εξερευνήσει και να μάθει περισσότερα για την ιστορία πίσω από τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του Γκραντ Κάνιον.

Κάντε κλικ εδώ για να ξεναγηθείτε.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.