Τα 10 καλύτερα smartphones για selfies

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 καλύτερα smartphones για selfies
Η χρυσή δεκάδα των κινητών με τις καλύτερες επιδόσεις στις selfies

Ευρυγώνιους φακούς, ανάλυση 40 και πλέον Megapixel, μεγάλο ζουν και τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζει και βελτιώνει διάφορες πτυχές της φωτογραφίας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που δίνουν έμφαση οι κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων τον τελευταίο καιρό. Η πρακτική χαρακτηρίζεται λογική κι αναμενόμενη από γνώστες της αγοράς αφού ο φωτογραφική φακός και ιδίως αυτός της μπροστινής όψης δηλαδή H selfie κάμερα είναι ένας από τα βασικά κριτήρια επιλογής μιας συσκευής σύμφωνα με πρόσφαες έρευνες.

Για το λόγο αυτό η DxOmark, ένα εργαστήριο που εξειδικεύεται στην φωτογραφία δημιούργησε μια λίστα με τα κινητά με τις καλύτερες επιδόσεις στις selfies.

Για την χρυσή δεκάδα που επέλεξε η DxOmark χρησιμοποίησε ειδικές μετρήσεις για να αναλύσει πάνω από 1500 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές συνθήκες έκαστη κι ανέλυσε βίντεο διάρκειας μεγαλύτερης των δύο ωρώ. Από όλες αυτές τις μετρήσεις και συγκρίσεις προέκυψε η παρακάτω λίστα.

Η μπροστινή διπλή κάμερα του Pixel 3 έρχεται με ένα σύστημα PDAF που βοηθά τη συσκευή να επιτύχει πολύ καλή εστίαση. 

Χάρη στην αυτόματη εστίαση, το Pixel 3 μπορεί να τραβήξει εικόνες με μεγάλη ακρίβεια από 30cm έως και έως 120cm.

Επιπλέον, η εστίαση είναι επίσης σταθερή και επαναλαμβανόμενη. Αυτές η αποδόσεις βαθμολογούν το Pixel 3 με 92 βαθμούς και το κάνουν καλύτερο από πολλούς ανταγωνιστές.

Εκτός από το εξαιρετικό ιστορικό του κατασκευαστή για εικόνες υψηλής ποιότητας το συγκεκριμένο μοντέλο της Samsung εχει αισθητήρα 1 / 3.6-ιντσών με ανάλυση 8Mp και ανάλυση pixel 1.22μm. Με αυτά τα χαρακτηριστικά το Note 9 γίνεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιλογή για ερασιτέχνες φωτογράφους. 

Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει επίσης φακό αυτόματης εστίασης, το οποίο είναι σπάνιο στον κόσμο των selfie κάμερας γι αυτό και η βαθμολογία του φτάνει τα 92.

Με βαθμολογία στα 83 το κινητό της Xiaomi έχει μπροστινή διπλή κάμερα που δίνει την δυνατότητα φωτογραφίας πορτραίτου και bokeh effect ενώ η βαθμολογία του είναι ίδια με εκείνη του Note 9.

Ο φακός σταθερής εστίασης σημαίνει ότι το εύρος εστίασης είναι λίγο πιο περιορισμένο από ό, τι αυτό των κορυφαίων συσκευών - αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαλύνει το φόντο των ομαδικών λήψεων. Γι αυτό κι έχει κι εξαιρετικές αποδόσεις χρώματος.

Ο εμπρόσθιος αισθητήρας της κάμερας του iPhone XS Max είναι 7Μρ αρκετά χαμηλής ανάλυσης, που συνδυάζεται με φακό διαφράγματος σταθερής εστίασης μεγέθους 32mm, f / 2,2.

Ωστόσο, διαθέτει το σύστημα κάμερας TrueDepth της Apple που θεωρητικά βελτιώνει το βάθος και τις λήψεις bokeh. Για αυτούς τους λόγους η βαθμολογία του είναι 81.

Με την μπροστινή κάμερα του S9, η εστίαση στο θέμα μπορεί να παράγει φωτογραφίες που είναι ελαφρώς μαλακές σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Εντούτοις, το φως διοχετεύεται ισόποσα μέσω του διαφράγματος γεγονός που καθιστά το S9 ιδανικό για ομαδικές selfies και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται selfie stick.

80 βαθμούς συγκεντρώνει σύμφωνα με την εταιρεία το Pixel 2 της Google,του οποίου η μπροστινή κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/3.2 ιντσών με ανάλυση 8Mp και μέγεθος εικονοστοιχείου 1,14 μm.

Παρόλο που η ισορροπία του λευκού είναι σχετικά ακριβής τόσο στην εσωτερική φωτογράφηση όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η φωτογράφηση σε εξωτερικό περιβάλλον, είναι λιγότερο ακριβής.

Η ευκρίνεια στο συγκεκριμένο κινητό μάλιστα είναι καλή μέχρι και τα 55cm, γεγονός που καθιστά το Pixel 2 την καλύτερη δυνατή επιλογή για όσους προτιμούν να έχουν περισσότερο φόντο στις φωτογραφίες τους.

Με μικρή διαφορά - με 74 βαθμούς- προηγείται το iPhone X της Apple, η μπροστινή κάμερα του οποίου έχει πολύ καλή απεικόνιση, ειδικά για εκείνους που κάνουν βιντεοκλήσεις ή τραβούν συχνά selfies.

Εκτός από την αποτύπωση των χρωμάτων στα πρόσωπα έχει πολύ καλές επιδόσεις και συνθήκες υψηλότερης αντίθεσης αλλά και σε απόσταση σχεδόν 30 cm. Ωστόσο όσο αυξάνεται η απόσταση του θέματος , αυτό βγαίνει εκτός εστίασης με αποτέλεσμα να χάνονται οι λεπτομέρειες.

Στο 73 είναι η βαθμολογία του Huawei Mate 20 Pro, του Android τηλεφώνου με τον ισχυρό επεξεργαστή Hi Silicon Kirin 980 και την τριπλή κύρια κάμερα με ευρυγώνιο φακό και τηλεφακό. 

Για τους λάτρεις των selfies, η μπροστινή κάμερα του Mate 20 Pro έχει ανάλυση 24Mp (f/2.0) και είναι αρκετά ευρυγώνια με αποτέλεσμα να βγάζει πολύ καλές selfies. 

 

71 βαθμούς με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά συγκέντρωσε το Samsung Galaxy S8. Το κινητό έχει πολύ καλή έκθεση στις περισσότερες συνθήκες φωτογράφισης ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. 

 

67 βαθμούς δίνει στο εντυπωσιακό από άποψη νυχτερινών λήψεων Huawei P20 Pro. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του P20 Pro είναι η απόδοση ακόμα και των μικρών λεπτομερειών.

Σε σύγκριση με τους βασικούς ανταγωνιστές τους μάλιστα το P20 Pro έχει καλή απόδοση σε ό, τι αφορά το φλας και τα εφέτ στις φωτογραφίες.

Παρότι σε άλλα χαρακτηριστικά όπως η απόδοση των χρωμάτων και άλλα τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο θετικά οι επιδόσεις τους στις περισσότερες λειτουργίες που συγκρίθηκαν ήταν πάνω από το μέσο όρο ικανοποιητικές.

To V6 της Meizu έχει ένα δεύτερο αισθητήρα 5M για ιδιαίτερο βάθος στη φωτογραφία αλλά και για να μπορεί να δημιουργεί το λεγόμενο «boken effect», δηλαδή να θολώνει το φόντο της φωτογραφίας εστιάζοντας σε ένα μόνο σημείο. 

Το DxOmark το βαθμολογεί με 58.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:55

Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας των ναυτικών έως και τα 600 ευρώ

10:54

«Ταύρος» για τη Eurobank η Jefferies - Αυξάνει την τιμή στόχο

10:54

Διήμερο κινητοποίσεων στην υγεία - Απεργία γιατρών και εργαζόμενων σε νοσοκομεία

10:45

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε πετρέλαιο και κεντρικές τράπεζες

10:42

Bally's Intralot: Προσαρμοσμένο EBITDA 184,6 εκατ. ευρώ το 2025 - Αύξηση 35,5% στα έσοδα

10:41

Παπουτσάνης: Αυξημένα κατά 18% τα κέρδη μετά φόρων το 2025

10:35

Κεφαλογιάννης: Ο εθελοντισμός είναι μια συνειδητή επιλογή

10:35

Kira Radinsky: Η επιστήμονας που «διδάσκει» την AI να προβλέπει κινδύνους πριν από τους ανθρώπους

10:31

Συνάντηση Στάρμερ - Ζελένσκι σήμερα στο Λονδίνο για ενίσχυση συνεργασίας

10:17

Trade Estates: Αύξηση 66,1% στα καθαρά κέρδη το 2025 - Μέρισμα 0,13 ευρώ ανά μετοχή

10:04

Πάσχα και αποστολές δεμάτων στο εξωτερικό: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι στέλνουν πασχαλινά δέματα!

09:55

Το νερό απασχολεί τους κατοίκους όσο ακριβώς και οι βόμβες στον Πόλεμο του Περσικού

09:43

Alpha Bank: Αγορά 2,83 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 9,68 εκατ. ευρώ

09:36

Υγεία: Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα

09:28

Ντάνιελ Άιζενμπεργκ: «Η Ελλάδα έχει απίστευτα πλεονεκτήματα - Νέες ευκαιρίες από AI

09:20

Κόστα: Δύσκολο να προβλεφθεί η διάρκεια της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

09:09

Νέο ράλι για το πετρέλαιο μετά το αδιέξοδο για τα Στενά του Ορμούζ

08:56

Στις Βρυξέλλες ο Γκουτέρες για επαφές με την ηγεσία της ΕΕ - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη

08:45

«Χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί - Ξεκίνησε απεργία διαρκείας

08:31

Αναπτυξιακός: Σε εξέλιξη 915 επενδυτικά σχέδια 2,5 δισ. ευρώ - Εγκρίθηκαν 112 σε χρόνο ρεκόρ

08:28

Οι 390 «πρωτάρηδες» δισεκατομμυριούχοι

08:19

NYT: Οι ΗΠΑ απαιτούν να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος της Κούβας Ντίας-Κανέλ

08:17

Το ταξιδι του Τραμπ στην Κίνα θα καθυστερήσει κατά «ένα μήνα περίπου»

08:08

Ψηφιακή Τράπεζα Γης: Τι σημαίνει για ιδιοκτήτες - Παραδείγματα από Μύκονο και Αθηναϊκή Ριβιέρα

08:01

IDF: Στόχος επίθεσης ο Αλί Λαριτζανί - Οι χώρες του Κόλπου καλούν τις ΗΠΑ να τελειώσουν το Ιράν

07:55

«Θερμόμετρο Ακινήτων»: Πόσα ενοίκια χρειάζονται για αγορά κατοικίας - Σχεδόν ίδιες αποδόσεις σε Γλυφάδα, Πετρούπολη Δραπετσώνα

07:47

Σήμα στήριξης στον Κάθετο Διάδρομο από την ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες

07:40

Εστίαση: Αυξήσεις μισθών, επιδόματα και 6ήμερη εργασία στη νέα διετή κλαδική σύμβαση

07:35

Τι συμβαίνει με τη (μελλοντική) αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη

07:27

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις: Η Ευρώπη θέλει να χτίσει δίκτυα με ταχύτητα... πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider