Re/start: Πρόγραμμα κατάρτισης made in USA με άμεση πρόσληψη ανέργων - Πότε ξεκινά

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Re/start: Πρόγραμμα κατάρτισης made in USA με άμεση πρόσληψη ανέργων - Πότε ξεκινά
Σκοπός του προγράμματος κατάρτισης είναι η απόκτηση εξειδίκευσης σε ψηφιακά θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας - Η εκπαίδευση θα διαρκεί 2 με 3 μήνες, ενώ η εργασιακή εμπειρία θα διαρκεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης, με ταυτόχρονη τοποθέτηση των 1.000 ωφελούμενων σε θέση εργασίας θα «τρέξει» από τον Ιανουάριο του 2024 η ΔΥΠΑ, σε συνεργασία με την Amazon.

Σκοπός του προγράμματος κατάρτισης, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι:

  • η απόκτηση εξειδίκευσης σε ψηφιακά θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, χωρίς απαραίτητη προηγούμενη σχετική επαγγελματική εμπειρία και
  • η άμεση τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης, που θα εξασφαλίζονται με ευθύνη του παρόχου κατάρτισης.

Η εργασιακή εμπειρία θα διαρκεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο, ενώ η αμοιβή των παρόχων θα βασίζεται στην ολοκλήρωση της εξάμηνης απασχόλησης των ωφελούμενων.

Το AWS re/Start είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης εργατικού δυναμικού που προετοιμάζει τα άτομα για σταδιοδρομία στο cloud και τα συνδέει με πιθανούς εργοδότες. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τον εκπαιδευόμενο και επικεντρώνεται στη βοήθεια ανέργων ή υποαπασχολούμενων ατόμων που ξεκινούν μια νέα καριέρα.

Μέσω σεμιναρίων από ειδικούς της Amazon, οι άνεργοι θα αποκτήσουν ειδικές γνώσεις Cloud, Linux, Python, βάσεων δεδομένων, αυτοματισμού κλπ., προκειμένου να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας σε ειδικότητες τεχνικής υποστήριξης, διαχείρισης συστημάτων, επικεφαλής αυτοματισμού cloud, μηχανικός υποδομής κ.α. Παράλληλα το πρόγραμμα θα καθοδηγεί του εκπαιδευόμενους στη σύνταξη του βιογραφικού τους και θα τους προετοιμάζει για συναντήσεις και συνεντεύξεις με πιθανούς εργοδότες.

Μετά από 2-3 μήνες εκπαίδευσης, οι απόφοιτοι του AWS re/Start λαμβάνουν ένα ψηφιακό σήμα πτυχιούχου και συνδέονται με πιθανούς εργοδότες.

Γεωργιάδης: Σχεδιασμός προγραμμάτων upskilling και reskilling

«Η έλλειψη σύγκλισης ανάμεσα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και στις διαθέσιμες δεξιότητες των εργαζομένων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και σε αυτό παρεμβαίνουμε. Αξιοποιούμε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, ώστε να επανεκπαιδεύσουμε το προσωπικό και να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης» τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ενθαρρύνεται η σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ, ταυτόχρονα, επιδιώκεται η συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους για τον σχεδιασμό προγραμμάτων upskilling (αναβάθμιση δεξιοτήτων) και reskilling (επανεκπαίδευση), ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Στο μεταξύ σήμερα ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα σύγχρονης κατάρτισης, με τίτλο «Cloud Practitioner Essentials AWS», για 1.000 ανέργους. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και της Amazon Web Services (AWS), με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-cloud-practitioner-essentials-aws.

Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, δρομολογείται η υλοποίηση νέου προγράμματος επιμόρφωσης για 100.000 ωφελούμενους σε ψηφιακές δεξιότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ - Amazon: Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης υπολογιστικού νέφους

Νέα προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές ειδικότητες από ΔΥΠΑ και Amazon - Αιτήσεις από αύριο

Δωρεάν κατάρτιση σε νέους πτυχιούχους με πρόσληψη σε επιχειρήσεις- Τι προσφέρει το πρόγραμμα Skills4Jobs

gazzetta
gazzetta reader insider insider