Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και αναδρομικά - Ποιοι πάνε ταμείο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και αναδρομικά - Ποιοι πάνε ταμείο
Την επόμενη εβδομάδα ο ΕΦΚΑ θα πραγματοποιήσει εμβόλιμη πληρωμή για τους παλαιούς συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των αναδρομικών σε χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 έτη ασφάλισης και αναμένουν εδώ και μήνες τις αυξήσεις από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους με βάση το νόμο Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα ο ΕΦΚΑ θα πραγματοποιήσει εμβόλιμη πληρωμή για τους παλαιούς συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, επιστρέφοντάς τους αναδρομικά 23 μηνών. Πρόκειται για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν τον νόμο Κατρούγκαλου οι οποίοι έχουν από 30,1 έως και 40 έτη ασφάλισης και ο επανυπολογισμός τους έχει βγάλει μεγαλύτερη αύξηση από την προσωπική τους διαφορά.

Τον Οκτώβριο (με τις συντάξεις Νοεμβρίου) θα καταβληθούν αναδρομικά και αυξήσεις σε 150.000 παλαιούς συνταξιούχους και σε 29.000 περιπτώσεις νέων συνταξιούχων που εκκρεμούν. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των 100.000 παλαιών συνταξιούχων και θα έχουν καταβληθεί τα ποσά σε όσους τα δικαιούνται (υπολογίζεται περίπου το 20% από αυτούς δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις).

Οι καταβολές των συντάξεων Οκτωβρίου

Από την προσεχή Παρασκευή θα πιστωθούν τις συντάξεις Οκτωβρίου στους πρώην μισθωτούς του ΙΚΑ. Το χρονοδιάγραμμα των καταβολών έχει ως εξής:

  • Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το AΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 28 Σεπτεμβρίου 2021,ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider