ΑΣΕΠ: Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για 115 θέσεις μονίμων στο υπουργείο Οικονομικών και 144 στα ΚΕΠ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΣΕΠ: Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για 115 θέσεις μονίμων στο υπουργείο Οικονομικών και 144 στα ΚΕΠ
Οι αιτήσεις και για τις δύο προκηρύξεις θα «τρέξουν» Ιούνιο και Ιούλιο.

Ιούνιο και Ιούλιο θα δέχεται αιτήσεις το ΑΣΕΠ για τις δύο νέες προκηρύξεις που βρίσκονται ένα βήμα πριν την έκδοση και αφορούν περιζήτητες θέσεις μονίμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών και στα ΚΕΠ των δήμων.

Στην προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών (6Κ/2021) για την πρόσληψη 115 νέων υπαλλήλων, οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν ΠΕ Γεωτεχνικούς, ΠΕ Δημοσιονομικούς, και ΠΕ Μηχανικούς, που θα τοποθετηθούν τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.

Για ορισμένες από τις θέσεις απαιτείται εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών σε ελεγκτική εταιρεία ή πιστωτικό ίδρυμα, ενώ για άλλες μεταπτυχιακός τίτλος διάρκειας τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού έτους στη Λογιστική, ή Ελεγκτική, ή στα Χρηματοοικονομικά ή εξαιδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβληθούν από τους υποψηφίους στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr) το διάστημα από 15 έως 30 Ιουνίου και στη συνέχεια θα κατατεθούν τα δικαιολογητικά, σε ημερομηνία που θα ορίσει η Ανεξάρτητη Αρχή.

144 θέσεις στα ΚΕΠ

Τον Ιούλιο ξεκινούν οι αιτήσεις για την Προκήρυξη 7Κ/2021 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 144 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΚΕΠ των δήμων όλης της χώρας.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Δευτέρα 5 Ιουλίου και λήγει την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Στον διαγωνισμό πρόσληψης νέων υπαλλήλων στα ΚΕΠ, οι ειδικότητες που ζητούνται είναι ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, με οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος ΑΕΙ , ή ΤΕΙ (ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης), ή απολυτήριο τίτλο Λυκείου.

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών που θα επιλεγούν, θα απασχοληθούν κυρίως με την παροχή διοικητικών πληροφοριών και τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών από την υποβολή της αίτησης μέχρι την έκδοση της τελικής πράξης, σε συνεργασία με τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα θα απασχοληθούν με:

  • Την ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων.
  • Την παραλαβή αιτήσεων πολιτών για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους από τις υπηρεσίες του Δημοσίου.
  • Τον έλεγχο της πληρότητας των αιτήσεων των πολιτών και σε περίπτωση που για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης απαιτούνται δικαιολογητικά, που δεν υποβάλλονται μαζί με την αίτηση, η αναζήτηση και η παραλαβή τους με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από σχετική εξουσιοδότηση των πολιτών.
  • Την διαβίβαση των φακέλων των υποθέσεων των πολιτών, στην αρμόδια για τη διεκπεραίωσή τους υπηρεσία, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο και η αποστολή του τελικού εγγράφου στον πολίτη.
  • Την επικύρωση διοικητικών εγγράφων.
  • Τη θεώρηση γνησίου υπογραφής.
  • Τη χορήγηση παράβολων, κινητών επισήμων και υπεύθυνων δηλώσεων.
  • Τη χορήγηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης με το σύστημα TAXIS

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΣΕΠ: 115 θέσεις εργασίας στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 50 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο υπουργείο Εξωτερικών

ΑΣΕΠ: 1.000 προσλήψεις μονίμων μέχρι το καλοκαίρι- Διαγωνισμοί σε υπουργεία, πανεπιστήμια, οργανισμούς και φυλακές

gazzetta
gazzetta reader insider insider