«Παγώνουν» οι κορονο-εισφορές έως τις 30 Απριλίου 2021

Αγγελική Μαρίνου
Μοιράσου το
«Παγώνουν» οι κορονο-εισφορές έως τις 30 Απριλίου 2021
Το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών αφορά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, καθώς και τις δόσεις ρυθμίσεων.

Παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών που «πάγωσαν» κατά την πρώτη περίοδο (Μάρτιος-Μάιος 2020) εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να δώσουν με κοινή τους απόφαση, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία -σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι η 30η Απριλίου του 2021, ενώ μέχρι τότε αναμένεται να προβλεφθεί και αναστολή όλων των διαδικασιών λήψης αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η σχετική υπουργική απόφαση θα προβλέπει το περαιτέρω «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου του 2020, καθώς και των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από επιχειρήσεις για τους απασχολούμενους μισθωτούς.

Κατά το διάστημα αυτό, ο εργοδότης δεν θα επιβαρύνεται με τόκους ή προσαυξήσεις. Παράλληλα, θα παραμείνουν σε αναστολή και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Πρόκειται για μέτρο ελάφρυνσης, αλλά και διευκόλυνσης, πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητά τους, έως ότου θεσπιστεί το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για αυτές τις οφειλές , με ευνοϊκές διατάξεις, προκειμένου να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τον Απρίλιο του 2021 έχει ανασταλεί και η πληρωμή των φόρων που έπρεπε να πληρωθούν από τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2020, αλλά είχαν πάρει παράταση έως τις 31 Αυγούστου, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.