ΕΡΓΑΝΗ: Διαθέσιμη η δυνατότητα μείωσης ενοικίου Απριλίου κατά 40% και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΡΓΑΝΗ: Διαθέσιμη η δυνατότητα μείωσης ενοικίου Απριλίου κατά 40% και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Διαθέσιμη είναι πλέον στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και μισθώνουν ακίνητο, να πετύχουν την έκπτωση του 40%.

Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για την έκπτωση του 40% στα ενοίκια που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Διαθέσιμη είναι πλέον στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που μισθώνουν ακίνητο για την εγκατάστασή τους και οι οποίες πλήττονται δραστικά από την επιδημία του κορονοϊού, να προβούν στην υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για την έκπτωση 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο 2020.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους των εν λόγω επιχειρήσεων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν ανασταλεί προσωρινά, δίνεται η δυνατότητα να υποβάλουν σχετική δήλωση έτσι ώστε να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος της κύριας κατοικίας τους για τον μήνα Απρίλιο 2020.

Με τον τρόπο αυτό επεκτείνεται στις πληγείσες επιχειρήσεις το μέτρο που ήδη ισχύει για τις επιχειρήσεις οι οποίες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση εργαζομένων που πλήττονται λόγω της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, ώστε να δικαιούνται μερική καταβολή στη σύμβαση μίσθωσης κύριας κατοικίας όχι μόνο οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, αλλά και οι εργαζόμενοι των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται έχει πληγεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

Εφορία: Έκρηξη 30% του αριθμού των οφειλετών τον Μάρτιο

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider