Πότε ξεκινούν οι νέες κλίμακες του ΕΦΚΑ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε ξεκινούν οι νέες κλίμακες του ΕΦΚΑ
Είναι οι τελευταίες εισφορές που συναρτώνται από το εισόδημα του ασφαλισμένου, καθώς από 1/1/2020 θα τεθούν σε ισχύ οι νέες ασφαλιστικές κλίμακες, που ξεκινούν από τα 210 ευρώ.

Αναρτήθηκαν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ οι εισφορές Δεκεμβρίου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής, είναι η Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τις τελευταίες εισφορές που συναρτώνται από το εισόδημα του ασφαλισμένου, καθώς από 1/1/2020 θα ισχύσουν αναδρομικά οι νέες ασφαλιστικές κλίμακες, με την κατώτερη να ξεκινά από τα 210 ευρώ.

Συγκεκριμένα το ύψος των εισφορών για την κύρια ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα ξεκινά από 210 ευρώ για την πρώτη -υποχρεωτική- κατηγορία, 252 ευρώ για τη δεύτερη, 302 ευρώ για την τρίτη, 362 ευρώ για την τέταρτη, 435 ευρώ για την πέμπτη και 566 ευρώ για την έκτη κατηγορία, με τα ραβασάκια για τις εισφορές Δεκεμβρίου «κλείνει» ασφαλιστικά το έτος 2019, για να ακολουθήσει ο μεγάλος ετήσιας συμψηφισμός που θα βεβαιώσει τυχόν οφειλόμενες εισφορές.

Προσοχή για να μη χαθεί η ρύθμιση

Η έγκαιρη καταβολή των εισφορών Δεκεμβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία και για όσους έχουν ενταχθεί στις 120 δόσεις, καθώς η μη καταβολή βεβαιωμένων τρεχουσών εισφορών είναι αιτία απώλειας της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Σηµειώνεται πως η απώλεια της ρύθµισης δεν επιφέρει µόνο αναβίωση των αναγκαστικών µέτρων είσπραξης (κατασχέσεις κ.λπ.), αλλά και αναβίωση της παλαιάς οφειλής πριν από το διπλό κούρεµα του επανυπολογισµού και των προσαυξήσεων που έφτανε έως και το 67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider